Η Huawei απέρριψε την πρόταση της Google να κατασκευάσει το Pixel

by George Polyzos • On 04-10-2016 • AT 12:38 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Nexus_6P_Fingerprint_Sensor_and_Camera_Wide

Σε λίγες ώρες η Google πρόκειται να ανακοινώσει δύο νέα smartphones (Pixel και Pixel XL) τα οποία θα κατασκευάσει η HTC, τα όποια όμως σύμφωνα με ένα δημοσίευμα αρχικά είχε προταθεί να κατασκευαστούν από την Huawei.

Την αποκάλυψη έκανε η ιστοσελίδα Android Police υποστηρίζοντας ότι η Google βασιζόμενη στην περυσινή επιτυχία του Nexus 6P, το οποίο είχε κατασκευάσει η Huawei, θέλησε να επαναλάβει τη συνταγή προτείνοντας εκ νέου στην κινεζική εταιρεία να είναι ο κατασκευαστής και των νέων της συσκευών.

Σύμφωνα όμως με την ανώνυμη πηγή του δημοσιεύματος, η Huawei αρνήθηκε να προχωρήσει στη σύναψη της συμφωνίας όταν διαπίστωσε ότι το λογότυπό της δεν θα βρισκόταν πουθενά πάνω στα Pixel και Pixel XL. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει το Android Police, τα αρχικά renders τα οποία έχουν διαρρεύσει δεν ανήκουν ούτε στη Huawei αλλά ούτε και στην HTC, που τελικά ανέλαβε την κατασκευή τους.

google-pixel-and-pixel-xl

 

Δεύτερο εμπόδιο ανάμεσα στη συμφωνία μεταξύ Huawei και Google ήταν επίσης ο τρόπος διάθεσης των συσκευών στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Πέρυσι, είχε συμφωνηθεί το Nexus 6P να πουληθεί και από τους τέσσερις παρόχους των ΗΠΑ. Αυτό τελικά δεν έγινε καθώς η συσκευή ήταν μεν συμβατή με όλα τα δίκτυα αλλά δεν διατέθηκε εμπορικά μέσω αυτών. Επιπρόσθετα, οι δύο πλευρές φέρονται να είχαν κάποιες διαφορές και σχετικά με τη συμφωνία που προέβλεπε τη διαφημιστική δαπάνη του καθενός.

Όπως αναφέρει το CNet η Huawei είναι ο τρίτος κατασκευαστής smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τις μετρήσεις της IDC, αλλά πέρυσι δεν είχε καταφέρει να έχει τη διείσδυση που επιθυμούσε στην αμερικανική αγορά. Το Nexus 6P και η συμφωνία με την Google ήταν το μέσο διείσδυσης αλλά φαίνεται ότι πλέον η κινεζική εταιρεία έχει την πρόθεση να «παίξει» μόνη της σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τα Pixel και Pixel XL που θα ανακοινωθούν σήμερα από την Google θα έχουν οθόνες 5 και 5,5 ιντσών, αντίστοιχα, επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 821, μνήμη RAM στα 4GB και αποθηκευτικό χώρο από τα 32GB έως τα 128GB.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons