Η HTC σχεδιάζει την υιοθέτηση της τεχνολογίας 3D Touch

by George Polyzos • On 04-03-2016 • AT 12:53 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

HTC-One-M8-Harman-Kardon-3

Η HTC φέρεται να σχεδιάζει το λανσάρισμα δύο νέων Nexus συσκευών εκ των οποίων τουλάχιστον η μία θα ενσωματώνει τεχνολογία αντίστοιχη του 3D Touch που λάνσαρε η Apple στα iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

Η πληροφορία μεταδόθηκε από το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, το οποίο αρκετές φορές έχει αποδειχθεί αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης σχετικά με επερχόμενες Android συσκευές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο της διαρροής που σχετίζεται με την πληροφορία ότι η Google πρόκειται να συνεργαστεί με την HTC ώστε η ευαισθησία πίεσης στην οθόνη αφής να γίνει native χαρακτηριστικό του λειτουργικού συστήματος Android.

Αν αυτό συμβεί, θα αποτελεί σημαντική εξέλιξη ώστε η σχετική τεχνολογία να βρει το δρόμο της για ενσωμάτωση σε περισσότερες συσκευές, περισσότερων κατασκευαστών, περίπου όπως και οι σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αντίστοιχα, θα ωθήσει περισσότερους developers να αναπτύξουν εφαρμογές που θα εκμεταλλεύονται τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Προς το παρόν η τεχνολογία 3D Touch αποτελεί ουσιαστικά μονοπώλιο της Apple. Μόνο η ZTE και η Huawei έχουν λανσάρει ανάλογες τεχνολογίες σε επιλεγμένες συσκευές τους, δηλαδή στο ZTE Axon Mini και στο Huawei Mate S.

Ανάλογες ειδήσεις έχουν κυκλοφορήσει και για τις Xiaomi, Meizu, Oppo και Vivo, ότι εργάζονται σε κάποιου είδους τεχνολογίας αντίστοιχης του 3D Touch. Μάλιστα, διαρροές στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο ότι η πρώτη συσκευή Meizu με τη σχετική τεχνολογία θα είναι η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας, που αναμένεται να λανσαριστεί το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Κατά το παρελθόν ανάλογες φήμες είχαν κάνει την εμφάνισή τους και για τη Samsung, αλλά όπως αποδείχθηκε τα Galaxy S7 και Galaxy S7 edge κυκλοφόρησαν τελικά χωρίς οθόνες με ευαισθησία στην πίεση.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons