Η HTC ανακοινώνει τα U Ultra και U Play καθώς και την AI Sense Companion

by George Polyzos • On 12-01-2017 • AT 4:42 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Όπως είχε προαναγγελθεί η HTC προχώρησε σήμερα στην ανακοίνωση δύο νέων smartphones της νέας U Series, των U Ultra και U Play, σε συνδυασμό με τη δική της τεχνητή νοημοσύνη με την ονομασία Sense Companion.

Με την παρουσίαση των δύο νέων συσκευών φαίνεται ότι η HTC αφήνει πίσω της τα unibody σχέδια με σώμα από αλουμίνιο και μπαίνει σε μία πιο νεανική διάθεση, με πιο έντονα χρώματα, περισσότερες καμπύλες, γυαλί και βελτιωμένες επιδόσεις ήχου και φωτογραφικών λήψεων.

Το HTC U Ultra διαθέτει οθόνη διαγωνίου 5,7 ιντσών, ανάλυσης 2560×1440 pixels, τεχνολογίας Super LCD 5 με επικάλυψη Gorilla Glass 5 ή sapphire glass. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δευτερεύουσα οθόνη ανάλυσης 160×1040 pixels. Αυτή η μικρότερη οθόνη βρίσκεται πάνω από την κύρια οθόνη θυμίζοντας αρκετά την ιδέα της LG με τα V10 και V20.

Στη θέση του επεξεργαστή βρίσκεται ο Qualcomm Snapdragon 821 πλαισιωμένος από 4GB μνήμης RAM και αποθηκευτικό χώρο στα 64GB ή 128GB, με δυνατότητα επέκτασης μέσω υποδοχής κάρτας microSD. Το λειτουργικό σύστημα είναι το Android 7.0 Nougat συνδυασμένο με το περιβάλλον χρήσης HTC Sense.

Η κύρια κάμερα του U Ultra είναι ανάλυσης 12 Megapixel UltraPixel 2 με τιμή διαφράγματος f/1.8, laser autofocus, αναγνώριση προσώπου και σύστημα οπτικής σταθεροποίησης. Η εμπρόσθια κάμερα διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 16 Megapixel με UltraPixel mode. Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 3.000mAh συνοδευόμενη από τεχνολογία ταχείας φόρτισης QuickCharge 3.0.

Η συσκευή διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία HTC BoomSound και συνοδεύεται από ακουστικά HTC USonic, που πρώτο-συναντήσαμε στο HTC Bolt, με τεχνολογία που επιτρέπει την ανάλυση του εσωτερικού του αυτιού του χρήστη και ανάλογα διαμορφώνει την εμπειρία ακρόασης. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η ύπαρξη τεσσάρων μικροφώνων στο U Ultra στοιχείο που βελτιώνει την ποιότητα του ήχου κατά τη λήψη βίντεο.

Το HTC U Play είναι το μικρότερο μοντέλο της U Series αφού διαθέτει οθόνη διαγωνίου 5,2 ιντσών, ανάλυσης 1080p και με επικάλυψη Gorilla Glass. Αντίστοιχα, «μικρότερες» είναι και οι επιλογές που έχουν γίνει και στον υπόλοιπο εξοπλισμό του smartphone. Έτσι, συναντάμε οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek Helio, με 3GB ή 4GB μνήμης RAM και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στα 32GB ή 64GB, με δυνατότητα επέκτασης. Το λειτουργικό του σύστημα είναι το Android 6.0 Marshmallow με το HTC Sense.

Η κύρια κάμερα διαθέτει αισθητήρα 16 Megapixel με τιμή διαφράγματος f/2.0 και σύστημα οπτικής σταθεροποίησης, ενώ η εμπρόσθια κάμερα διαθέτει αισθητήρα 16 Megapixel σε UltraPixel mode. Και εδώ η μπαταρία χωρητικότητας 2500 mAh συνοδεύεται από τεχνολογία ταχείας φόρτισης, ενώ τα ενσωματωμένα μικρόφωνα είναι δύο.

Η HTC Sense Companion είναι η τεχνητή νοημοσύνη της εταιρείας η οποία «μαθαίνει» από τις επιλογές του κατόχου της συσκευής. Η Sense Companion βρίσκεται εγκατεστημένη και στις δύο συσκευές της U Series. Πρόκειται για ψηφιακό βοηθό που ελέγχεται μέσω φωνής και επιτρέπει την ενεργοποίηση εφαρμογών, δημιουργία υπενθυμίσεων κλπ. Ενδιαφέρον είναι το σημείο όπου οι ειδοποιήσεις του Companion εμφανίζονται μόνο στη δευτερεύουσα οθόνη την οποία διαθέτει το U Ultra.

Γενικότερα, προκειμένου η Sense Companion να μην γίνεται «ενοχλητική» με συνεχείς ειδοποιήσεις, η HTC της έχει δώσει τη δυνατότητα να «μαθαίνει» τις επιλογές και συμπεριφορές του χρήστη και έτσι να εμφανίζει μόνο τις ειδοποιήσεις που θέλει να δει ο κάτοχος της συσκευής. Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα χρήσης της φωνής σαν μέσο βιομετρικού ξεκλειδώματος της συσκευής παρακάμπτοντας τον ενσωματωμένο σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons