Η HP σχεδιάζει το λανσάρισμα και νέου Windows Phone

by George Polyzos • On 22-11-2016 • AT 3:28 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

HP-Elite-x3-left-facing

Στις αρχές της χρονιάς η HP είχε λανσάρει το HP Elite x3, ένα Windows Phone με πολλές δυνατότητες το οποίο όμως δεν «συντάραξε» την αγορά. Φήμες θέλουν την εταιρεία να σχεδιάζει να ξανά-προσπαθήσει με μία νέα συσκευή.

Το HP Elite x3 αν και ανακοινώθηκε πολύ νωρίς, κατά τους πρώτους μήνες του 2016, ήρθε αρκετά καθυστερημένα στις αγορές ενώ και η τιμή του κρίθηκε ως ιδιαιτέρως υψηλή. Αυτά ήταν τα βασικά αίτια που η συσκευή τελικά δεν βρήκε ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό ανάλογη των δυνατοτήτων του.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη φημολογία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο Διαδίκτυο, η HP δεν τα παρατάει και σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός ακόμα Windows Phone, εντός του 2017. Μάλιστα, οι φήμες θέλουν την εταιρεία να ενώνει τις δυνάμεις της με τη Microsoft για την παρουσίαση μίας πιο προσιτής συσκευής, πιθανότατα τον Φεβρουάριο του 2017.

HP-Elite-x3-Dock

Σύμφωνα με το Phone Arena η HP θα αναλάβει την ανάπτυξη και στη συνέχεια τη διάθεση της συσκευής, ενώ η Microsoft φέρεται να αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση ενός μέρους της ανάπτυξης της συσκευής. Επιπλέον, η Microsoft φέρεται να είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει στην HP τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν κατά το παρελθόν στα Lumia smartphones. Ενδεικτικά αναφέρονται χαρακτηριστικά όπως το Glance, η ClearBlack οθόνη, η ενεργοποίηση της οθόνης με διπλό κτύπημα και διάφορα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά σε επίπεδο κάμερας.

Ενδιαφέρον έχει το σημείο όπου γίνεται λόγος για εσωτερικό event της Microsoft στο οποίο θα παρουσιαστεί «ένα νέο Windows 10 Mobile smartphone που θα κάνει επίσημα την εμφάνισή του τον Φεβρουάριο του 2017». Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι και το Elite x3 ανακοινώθηκε στις αρχές του 2016 υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το αποτέλεσμα της σύμπραξης HP-Microsoft να κάνει την επίσημη εμφάνισή του τον ερχόμενο Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια του MWC 2017.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons