Η HP προσανατολίζεται στην περικοπή έως και 4.000 θέσεων εργασίας

by George Polyzos • On 14-10-2016 • AT 11:57 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

hp-envy-13_lifestyle-3-970x647-c

Η HP Inc φέρεται να σχεδιάζει την περικοπή 3.000 έως 4.000 θέσεων εργασίας, σε παγκόσμια κλίμακα και σε βάθος τριετίας.

Η HP, διάδοχο επιχειρηματικό σχήμα της πρώην Hewlett Packard Co στην οποία πλέον εντάσσονται οι δραστηριότητες παραγωγής προϊόντων hardware (εκτυπωτές και PC), ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει εξαγγείλει ότι θα επιταχύνει πρόγραμμα αναδιάρθρωσης στο οποίο περιλαμβάνονται και οι περικοπές θέσεων εργασίας.

«Οι κύριες αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε είναι πλέον γεμάτες προκλήσεις ενώ οι μακροοικονομικές συνθήκες παραμένουν ιδιαίτερα ρευστές αυτή την περίοδο», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Dion Weisler.

Όπως αναφέρει το Business Insider πριν τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της Hewlett Packard υπήρξαν και άλλες περικοπές που είχαν σαν αποτέλεσμα την μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 55.000 ανθρώπους, από το 2012. Μετά τον διαχωρισμό, τα δύο διάδοχα σχήματα συνέχισαν τις περικοπές. Σημειώνεται ότι η κάποτε ενιαία Hewlett Packard αριθμούσε περί τους 300.000 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner, η παγκόσμιες παραδόσεις προσωπικών υπολογιστών έπεσαν κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους κατά 5,7%, παρουσιάζοντας πτώση για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο. Η Gartner θεωρεί ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη σε διάρκεια πτώση στην ιστορία της βιομηχανίας των προσωπικών υπολογιστών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons