Η HP διαχωρίζεται επίσημα σε δύο αυτόνομα εταιρικά σχήματα

by George Polyzos • On 04-06-2015 • AT 3:26 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

hp2

Σύμφωνα με ανακοίνωση της CEO της HP, Meg Whitman, η εταιρεία ξεκινά τη διαδικασία επίσημου διαχωρισμού της σε δύο εντελώς αυτόνομα εταιρικά σχήματα.

Καταληκτική ημερομηνία για τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι η 1η Νοεμβρίου και θα σημάνει το τέλος της Hewlett Packard όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Στη θέση της θα δημιουργηθούν δύο νέες εταιρείες: η Hewlett Packard Enterprise και η HP Inc.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η μία εταιρεία θα αναλάβει τις επιχειρήσεις υψηλού επιπέδου και τους εταιρικούς πελάτες, ενώ η άλλη θα αναλάβει τις δραστηριότητες καταναλωτικών υπολογιστών και την αγορά των εκτυπωτών.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν καμία δραστηριότητα της εταιρείας δεν θα διαταραχθεί από τον διαχωρισμό. Παράλληλα, δόθηκε στη δημοσιότητα και το λογότυπο που θα συνοδεύει πλέον την Hewlett Packard Enterprise, καθώς το παλιό λογότυπο θα κληρονομηθεί από την HP Inc.

hp-enterprise-logo

Όπως είχε γνωστοποιηθεί το περασμένο φθινόπωρο, οπότε και είχε αποκαλυφθεί ο σχεδιασμός της ηγεσίας της Hewlett Packard, η σημερινή διευθύνουσα σύμβουλος, Meg Whitman, θα είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος στην HP Enterprise και μη-εκτελεστική πρόεδρος του Δ.Σ. της HP Inc.

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της HP Inc θα αναλάβει ο Dion Weisler, σημερινός εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος Εκτυπωτών και Προσωπικών Συστημάτων.

Οι ανακοινώσεις της Meg Whitman πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης HP Discover 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons