Η Harman Kardon εξαγοράζει τον τομέα car audio της Bang & Olufsen

by George Polyzos • On 03-04-2015 • AT 2:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Audi Q7/Bang & Olufsen

Η Bang & Olufsen ανακοίνωσε ότι πούλησε τον κλάδο συστημάτων car audio στην Harman Kardon έναντι του ποσού των 157 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πέρα από το παραπάνω ποσό, η αμερικανική Harman Kardon, πρόκειται να προχωρήσει και σε ετήσιες πληρωμές αδειών ύψους 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων, για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Digital Trends η Bang & Olufsen προχώρησε στην απόφαση πώλησης του συγκεκριμένου κλάδου καθώς θεωρήθηκε προσφορότερο να επικεντρωθεί στις κύριες δραστηριότητές της.

Σε δηλώσεις του σε μέσα ενημέρωσης της Δανίας, ο πρόεδρος της Bang & Olufsen, Ole Andersen, εξήγησε ότι η εταιρεία είναι αρκετά μικρή για να παραμείνει ανεξάρτητη, οπότε θα έπρεπε είτε προχωρήσει σε κάποια συγχώνευση ή να προχωρήσει σε πωλήσεις συγκεκριμένων δραστηριοτήτων.

Η Harman Kardon έχει προχωρήσει τα τελευταία στη δημιουργία ενός ευρύτατου portfolio από brands του χώρου του car audio, στο οποίο περιλαμβάνονται οι Becker, Infinity, JBL, Mark Levinson Audio Systems και Selenium.

Όπως έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης της Harman Kardon, δεν πρόκειται να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της Bang & Olufsen, της οποίας τα προϊόντα ήχου για το αυτοκίνητο θα συνεχίσουν να παράγονται κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία από τη Δανία προσφέρει τα προϊόντα της σε συνεργασία με μία σειρά από κατασκευαστές αυτοκινήτων υψηλής αξίας όπως οι BMW, Audi, Aston Martin και Mercedes-Benz, πολλές φορές με έξτρα κόστος για τον πελάτη.

HP-bang-olufsen

Πρόσφατα η Hewlett Packard ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τεχνολογίες της Beats Audio και ότι θα εξοπλίσει τις σειρές υπολογιστών Spectre, Omen και Envy με ηχεία προερχόμενα από την Bang & Olufsen.

Προφανώς η κίνηση αυτή της Hewlett Packard ήρθε σε συνέχεια της εξαγοράς της Beats Audio, που υπήρξε για χρόνια συνεργάτης της, από την ανταγωνίστρια Apple έναντι του ποσού των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons