Η Google θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε παιδιά

by Nikos Kaimakamis • On 20-08-2014 • AT 12:45 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

 

google_logo

 

Η Google φέρεται να είναι έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε παιδιά, καθώς η δημιουργία ενός Google Account θα μπορεί να γίνεται από ηλικία κάτω των 13 ετών. 

Μάλιστα, γίνεται η αναφορά ότι o κολοσσός του Internet ενδιαφέρεται να προσφέρει μία υπηρεσία όπως το YouTube που να είναι κατάλληλη για παιδιά, κάτι το οποίο φαντάζει αδύνατο σήμερα. Παρόλα αυτά, μια τέτοια πρωτοβουλία εγείρει πολλαπλά νομικά ζητήματα, καθώς ένα παιδί δεν μπορεί να συλλέγει οποιαδήποτε πληροφορία συναντά στο Διαδίκτυο.

Σε κάθε περίπτωση η δημιουργία ενός λογαριασμού στην Google, δεν αποτελεί μόνο λειτουργία που γίνεται σε έναν υπολογιστή, αλλά και σε ένα Android κινητό τηλέφωνο και εκεί τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, εάν συνυπολογίσει κανείς το ότι μπορεί κάποιος να δώσει ψευδή στοιχεία κατά την εγγραφή του στην υπηρεσία.

Στις ΗΠΑ υπάρχει το Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA), σύμφωνα με τις διατάξεις του οποίου οι υπηρεσίες που απευθύνονται σε παιδιά κάτω των 13 ετών, υπόκεινται σε περιορισμούς και απαιτείται η συγκατάθεση των γονιών για όλες τις σχετικές πράξεις.

kids internet

Το CNET θεωρεί ότι η κίνηση της Google προς τα παιδιά υποκρύπτει την θέλησή της να δημιουργήσει πιστούς καταναλωτές και χρήστες των υπηρεσιών της από ακόμα μικρότερες ηλικίες, καθώς ουσιαστικά έτσι ανοίγεται σε μία εντελώς νέα μερίδα του καταναλωτικού κοινού. Σύμφωνα με το CNET, τόσο το Facebook όσο και η Yahoo δέχονται παιδιά στις υπηρεσίες τους, αλλά αυτά θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 ετών ή τουλάχιστον αυτή είναι η φιλοσοφία χρήσης που προωθούν οι εν λόγω υπηρεσίες για όσους κάνουν λογαριασμό σε αυτές.

Σύμφωνα με το Gizmodo, η Google επιθυμεί να στραφεί στα παιδιά με τρεις εκδοχές μίας νέας πλατφόρμας, η οποία θα περιλαμβάνει εκτός από την ειδική έκδοση του YouTube που αναφέραμε παραπάνω, τόσο έναν πίνακα ελέγχου που θα χειρίζονται οι γονείς και θα φιλτράρουν το τι μπορούν να δουν online τα παιδιά τους, όσο και ένα ισχυρό σύστημα επιβεβαίωσης της ηλικίας στα κινητά Android.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons