Η Google σε αναζήτηση αγοραστή για την Boston Dynamics

by George Polyzos • On 18-03-2016 • AT 1:50 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

google-HQ-building-office

Η Google φέρεται να βρίσκεται σε αναζήτηση αγοραστή για την εταιρεία Boston Dynamics, την εταιρεία που ειδικεύεται στη ρομποτική έρευνα και η οποία είχε εξαγορασθεί το 2013.

Πιστεύεται ότι το θέμα πώλησης της Boston Dynamics δημιουργήθηκε όταν στελέχη της Alphabet (μητρικής εταιρείας της Google) αμφισβήτησαν την ικανότητα της εταιρείας να μπορέσει να δημιουργήσει πραγματικά έσοδα μέσα από τις έρευνές της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, σαν πιθανοί αγοραστές εμφανίζονται το Toyota Research Institute αλλά και η Amazon, δύο εταιρείες δηλαδή που διαθέτουν εμπειρία χρήσης ρομποτικών συστημάτων.

Μάλιστα, το δημοσίευμα υποστηρίζει επίσης ότι πηγή του προβλήματος είναι το πρόγραμμα Replicant, το οποίο εντάχθηκε στις δραστηριότητες του τμήματος Google X, δηλαδή του τμήματος προηγμένων ερευνών της Alphabet ενώ η ίδια η Boston Dynamics δεν εντάχθηκε ποτέ σε κανένα επιμέρους τμήμα του ομίλου.

Ωστόσο, το πρόγραμμα Replicant δεν έτυχε ποτέ θερμής υποδοχής με το Bloomberg να υπενθυμίζει τη θέση του επικεφαλής της Google X, Astro Teller, ότι εάν τα ρομπότ δεν αποτελούν την πρακτική λύση στα προβλήματα που η εταιρεία προσπαθεί να λύσει, τότε στους μηχανικούς της Google X θα πρέπει να ανατεθούν νέες εργασίες, σε νέα projects.

Η Boston Dynamics ιδρύθηκε το 1992 σαν συνδεδεμένη εταιρεία με το MIT (Massachusetts Institute of Technology). Οι έρευνές της επικεντρώθηκαν στις ρομποτικές εφαρμογές και συγκεκριμένα στα ρομπότ με κίνηση ανάλογη με των ζώων κερδίζοντας μάλιστα χρηματοδότηση από την DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency)

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons