Η Google φέρεται να αναπτύσσει λειτουργικό σύστημα για το IoT

by George Polyzos • On 25-05-2015 • AT 11:35 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

IoT-600x400

Η Google φέρεται να εργάζεται στην ανάπτυξη ενός νέου λειτουργικού συστήματος που θα βασίζεται στο γνωστό μας Android αλλά θα είναι εγκατεστημένο σε συσκευές που θα ανήκουν στην κατηγορία του Internet of Things.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «The Information» το νέο λειτουργικό σύστημα ονομάζεται προσωρινά Brillo και θα απαιτεί μόλις 32 ή 64MB μνήμης RAM για να λειτουργήσει. Συγκριτικά να αναφέρουμε ότι οι τελευταίες υλοποιήσεις του Android απαιτούν μνήμη RAM τουλάχιστον 512MB.

Στόχος είναι το νέο λειτουργικό σύστημα να μπορεί να τοποθετηθεί σε «έξυπνες» λάμπες, θερμοστάτες και κλειδαριές. Προφανώς το νέο λειτουργικό σύστημα θα διατεθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο OEM κατασκευαστή ώστε να προσαρμοστεί ανάλογα με την εκάστοτε κατηγορία συσκευών για το Internet of Things.

Εάν το δημοσίευμα επαληθευτεί και το Brillo κάνει την εμφάνισή του κατά τη διάρκεια του επερχόμενου Google I/O τότε αυτό θα σημαίνει ότι η αμερικανική εταιρεία θα πάψει να είναι ένας φορέας ανάπτυξης συσκευών για το IoT αλλά θα έχει μετατραπεί σε έναν φορέα μίας πλατφόρμας που θα προορίζεται για τους developers, προλαβαίνοντας κατά κάποιο τρόπο τις ανταγωνίστριες Microsoft και Samsung.

Ίσως στους σχεδιασμούς της Google να είναι η δημιουργία μίας πλατφόρμας ανάλογης του Android που θα διατίθεται στους κατασκευαστές και θα αποτελεί έναν εύκολο τρόπο για αυτούς να δημιουργήσουν προϊόντα για το Internet of Things χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να αναπτύξουν οι ίδιοι και το σύνολο του απαιτούμενου λογισμικού.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons