Η Google ετοιμάζει το Pixel 2 με βελτιωμένη κάμερα και νέο επεξεργαστή

by George Polyzos • On 27-01-2017 • AT 1:04 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Αν και δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η σειρά συσκευών Pixel της Google έχει «παλιώσει», η αμερικανική εταιρεία φέρεται ήδη να εξετάζει την επόμενη έκδοση των smartphones που κυκλοφορούν κάτω από το brand Google.

Αν και οι πληροφορίες είναι σχετικά λίγες, η ιστοσελίδα 9to5Google και μια σειρά από tweets ξεκίνησαν να διαμορφώνουν μια αρκετά σαφή εικόνα για τις προθέσεις της εταιρείας. Καταρχήν, η Google εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο η επόμενη Pixel συσκευή να είναι ανθεκτική στο νερό, ειδικά από τη στιγμή που αντίστοιχο χαρακτηριστικό προσφέρει ήδη η κύρια ανταγωνίστρια Samsung με το Galaxy S7.

Άλλο πεδίο βελτίωσης για το Pixel 2 είναι, όπως όλα δείχνουν, η βελτιωμένη φωτογραφική κάμερα. Η αρχική σειρά Pixel διέθετε από τις καλύτερες κάμερες που συναντά κανείς σε Android phone ωστόσο στο Pixel 2 η Google θα κάνει ένα βήμα παραπάνω, όχι τόσο σε επίπεδο αύξησης των Megapixel του αισθητήρα αλλά στην ενίσχυση των ικανοτήτων με πρόσθετα χαρακτηριστικά. Αν και δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες το δημοσίευμα του 9to5Google υποστηρίζει ότι η κάμερα θα είναι ένα από τα σημεία όπου θα επικεντρωθεί η προσπάθεια των σχεδιαστών της Google.

Στο επίπεδο του επεξεργαστή θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Google θα προχωρήσει στην επιλογή του Snapdragon 835 της Qualcomm, κάτι που φαίνεται ότι θα κάνουν και αρκετοί ακόμα κατασκευαστές. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν την εταιρεία ήδη να δοκιμάζει τις επιδόσεις του νέου chipset με τα ήδη υπάρχοντα Pixel smartphones. Ωστόσο, έκπληξη δημιουργεί η πληροφορία ότι παράλληλα η Google πειραματίζεται και με επεξεργαστές της Intel, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν πρόκειται απλά για modems ή για πλήρεις επεξεργαστές. Αν τελικά η πλάστιγγα γύρει προς την πλευρά ενός Intel SoC τότε θα πρόκειται για μια συνταρακτική είδηση για τον κόσμο των smartphones.

Τέλος, η Google αναμένεται να ακολουθήσει τον περυσινό δρόμο με δύο συσκευές διαφορετικών μεγεθών (Pixel και Pixel XL) οι οποίες θα είναι κατά 50 δολάρια ακριβότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες συσκευές που κυκλοφόρησαν πέρυσι. Εντούτοις, πληροφορίες θέλουν την εταιρεία να λανσάρει και μία οικονομικότερη εκδοχή, η οποία μάλιστα αυτή τη στιγμή φέρεται να είναι στο στάδιο των δοκιμών με την κωδική ονομασία «Pixel 2B». Παράλληλα με την χαμηλότερη τιμή διάθεσης η συγκεκριμένη συσκευή θα διαθέτει και χαμηλότερου επιπέδου τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ δεν αποκλείεται να αποτελεί την προσπάθεια της Google να διεισδύσει δυναμικά στις αναπτυσσόμενες αγορές.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons