Η Google ετοιμάζει τη δημιουργία ενός «αυτόνομου» VR headset

by George Polyzos • On 12-02-2016 • AT 3:33 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile Τεχνολογία

vr-headset-02

Η Google φαίνεται πως είναι έτοιμη να λανσάρει νέα προϊόντα στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας τα οποία θα είναι πρωτοποριακά και δεν θα μοιάζουν με αυτά που κυκλοφορούν σήμερα ή πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους σύντομα.

Μετά το δημοσίευμα των Financial Times προ ημερών ήταν η σειρά της Wall Street Journal να καταθέσει τις δικές της πληροφορίες σχετικά με τους σχεδιασμούς της αμερικανικής εταιρείας για τα νέα της προϊόντα στον χώρο του virtual reality.

Πιο συγκεκριμένα, η Wall Street Journal αποκαλύπτει ότι η Google εργάζεται στη δημιουργία μίας συσκευής η οποία θα είναι εντελώς διαφοροποιημένη απ’ όσες κυκλοφορούν σήμερα ή πρόκειται να κυκλοφορήσουν στο προσεχές μέλλον.

Θα πρόκειται για μία standalone συσκευή, δηλαδή ένα VR headset το οποίο δεν θα χρειάζεται τη συνδρομή ενός smartphone, μία κονσόλας ή ενός PC για να λειτουργήσει. Εάν το δημοσίευμα επαληθευθεί θα πρόκειται για την πρώτη «αυτόνομη» συσκευή εικονικής πραγματικότητας που θα κυκλοφορήσει στην αγορά.

Το δημοσίευμα της WSJ στην ουσία επιβεβαιώνει και το αντίστοιχο των Financial Times καθώς αναφέρει ότι η Google θα λανσάρει δύο συσκευές: μία που θα είναι ριζικά αναβαθμισμένη έκδοση του Cardboard και θα απαιτεί για τη λειτουργία του ένα smartphone, ενώ η δεύτερη θα είναι πλήρως αυτόνομη.

Η Google φέρεται να συνεργάζεται με την Movidius σε ότι αφορά την ενσωμάτωση καμερών παρακολούθησης κίνησης στο standalone headset. Πρόκειται για την ίδια εταιρεία με την οποία η Google είχε συνεργαστεί και για το Project Tango, δηλαδή τη συσκευή με ενσωματωμένη τεχνολογία τρισδιάστατης αίσθησης βάθους.

Για την ημερομηνία κυκλοφορίας του αυτόνομου VR headset το δημοσίευμα δεν δίνει σαφείς πληροφορίες αλλά εικάζει ότι αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και εντός του 2016. Αντίθετα, για την περίπτωση του headset που θα λειτουργεί με smartphone τα πράγματα είναι λίγο σαφέστερα με την Wall Street Journal να θεωρεί ότι μπορεί να κάνει την εμφάνισή του ακόμη και κατά τη διάρκεια του Google I/O, δηλαδή τον προσεχή Μάιο.

Εάν τα δημοσιεύματα επαληθευθούν, τότε η Google θα βρεθεί αντιμέτωπη με εταιρείες όπως οι Samsung, HTC, Sony και Oculus των οποίων όμως τα headsets απαιτούν τη συνδρομή PC, κονσόλας ή smartphone για να λειτουργήσουν.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons