Η Google ετοιμάζει συμφωνία με την LG για εύκαμπτες οθόνες OLED

by George Polyzos • On 11-04-2017 • AT 1:45 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Google φέρεται να έχει προτείνει στην LG Display την επένδυση των γραμμών παραγωγής με το ποσό των 880 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή εύκαμπτων OLED panels, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στο Pixel 2.

Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί ώστε να αυξηθεί η παραγωγή εύκαμπτων OLED panels της LG Display και να είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες της αμερικανικής εταιρείας ενόψει του μελλοντικού smartphone Pixel δεύτερης γενιάς.

Όπως αναφέρουν τα κορεατικά μέσα ενημέρωσης το ποσό το οποίο προτείνει η Google είναι υπό αξιολόγηση από την LG αφού επαρκεί για την χρηματοδότηση μίας πρόσθετης γραμμής παραγωγής εύκαμπτων οθονών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ETNews η Google στην πρότασή της δεν έθεσε καμία τεχνική προδιαγραφή.

Προς το παρόν η LG Display εφοδιάζει με μικρά, εύκαμπτα OLED panels την Apple για το Watch όπως επίσης και για τα έξυπνα ρολόγια της μητρικής LG Electronics. Ωστόσο, η εταιρεία δεν είναι σε θέση να καλύψει τον όγκο παραγωγής που θα απαιτούσε ο εφοδιασμός με τα εν λόγω panels μιας ολόκληρης σειράς smartphones.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ZDNet, η LG Display ήδη ετοιμάζει δυο νέες γραμμές παραγωγής (ανεξάρτητα από την πρόταση της Google) εκ των οποίων η μία θα τεθεί σε λειτουργία το δεύτερο εξάμηνο του 2017 ενώ η άλλη τον επόμενο χρόνο.

Η Google είχε χρησιμοποιήσει OLED οθόνες και στην πρώτη γενιά των Pixel phones αλλά δημοσιεύματα τη θέλουν να αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα εξασφάλισης των απαιτούμενων panels. Η Apple φέρεται να έχει ήδη θέσει μεγάλες παραγγελίες στη Samsung για οθόνες της ίδιας τεχνολογίας που θα χρησιμοποιηθούν στο επόμενο iPhone

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons