Η Google ετοιμάζει έκδοση VR του Android

by George Polyzos • On 11-03-2015 • AT 1:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

razer-hdk-vr-headset

Το λειτουργικό σύστημα Android της Google είναι διαθέσιμο για χρήση σε μια πλειάδα από εναλλακτικές πλατφόρμες: ταμπλέτες, κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις μέχρι και αυτοκίνητα.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η αμερικανική εταιρεία ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα που είναι να φέρει το λειτουργικό Android στα VR headsets, στα οποία όλο και περισσότεροι κατασκευαστές στρέφουν την προσοχή τους.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα το Android έχει ήδη έμμεση πρόσβαση σε ορισμένα VR συστήματα, όπως είναι το Gear VR της Samsung το οποίο συνδυάζεται με τη χρήση smartphoneπου ενσωματώνει το λειτουργικό της Google.

Το επόμενο βήμα της εταιρείας είναι να συστήσει ομάδα «δεκάδων μηχανικών», η οποία θα αναλάβει να δημιουργήσει μία ειδική έκδοση του Androidπου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά στα σετ εικονικής πραγματικότητας και σε συνδυασμό με τις ανάλογες συνοδευτικές εφαρμογές.

Το Engadget σημειώνει ότι η συνεχής εξέλιξη του Android σε συνδυασμό με τις συνεχείς, το τελευταίο διάστημα, ανακοινώσεις νέων συσκευών VR  συνηγορούν ότι δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη η μεταπήδηση της Google και σε αυτόν τον τομέα. Μάλιστα, γίνεται και μία πρόβλεψη ότι στο επόμενο Google I/O η επόμενη εξέλιξη του Google Glass ενδέχεται να έχει μία διάσταση εικονικής πραγματικότητας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Facebook δαπάνησε το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αποκτήσει την Oculus Rift, εταιρεία πρωτοπόρο στην τεχνολογία εικονικής/ επαυξημένης πραγματικότητας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons