Η Google αντιμέτωπη με πρόστιμο-μαμούθ ύψους 3 δισ. ευρώ

by George Polyzos • On 16-05-2016 • AT 11:50 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

google-search-engine

Η Google φέρεται να αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω των ακολουθούμενων μονοπωλιακών πρακτικών της.

Το θέμα ανέδειξε η κυριακάτικη έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Telegraph. Στο σχετικό δημοσίευμα τονίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί την Google για προώθηση των δικών της υπηρεσιών ηλεκτρονικής αγοράς μέσω της δικής της μηχανής αναζήτησης, μια υπόθεση που εκκρεμεί από το 2010.

Η εφημερίδα καταλήγει ότι η επίσημη ανακοίνωση του προστίμου σχεδιάζεται να ανακοινωθεί στις αρχές του επόμενου μήνα, χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί το ύψος του.

Επιπλέον, η αμερικανική εταιρεία, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα τιμωρηθεί και για τη «συνεχιζόμενη χειραγώγηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης υπέρ των συμφερόντων της και με στόχο να προξενήσει βλάβη στους ανταγωνιστές της».

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο ίσο με το 10% των ετήσιων πωλήσεων της εταιρείας. Σε αυτή την περίπτωση το πρόστιμο θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ. Το υψηλότερο πρόστιμο που έχει οριστεί μέχρι σήμερα είναι ύψους 1,1 δισ. ευρώ στην επίσης αμερικανική Intel, το 2009.

Σε σχετική αναφορά του το Reuters υποστηρίζει ότι μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες συμβιβασμού η Google δεν σχεδιάζει να προσπαθήσει εκ νέου κάτι ανάλογο εκτός και αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάξει τη στάση της.

Τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και η Google δεν σχολίασαν το δημοσίευμα της Telegraph.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons