Η Google ανακοινώνει το Android Wear 2.0 – Μαζί με τα LG Watch Style και Sport

by George Polyzos • On 09-02-2017 • AT 3:38 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Google λανσάρισε την αναβάθμιση του λειτουργικού της συστήματος για συσκευές smartwatch, στην έκδοση Android Wear 2.0, σε συνδυασμό με την παρουσίαση δύο νέων συσκευών από την LG Electronics.

Στα χαρακτηριστικά του Android Wear 2.0 περιλαμβάνονται η ικανότητα να γίνεται download και εγκατάσταση εφαρμογών από το Play Store στο smartwatch και όχι στο συνδεδεμένο smartphone, όπως συνέβαινε έως σήμερα. Επιπλέον, οι συσκευές με ικανότητα πρόσβασης σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα μπορούν να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις, ακόμη και αν το smartphone δεν βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Το Android Wear 2.0 διαθέτει ακόμα ενσωματωμένη υποστήριξη του Google Assistant, ενώ επιπλέον έχουν προστεθεί έξυπνες απαντήσεις σε εισερχόμενα μηνύματα όπως επίσης και ένα on-screen keyboard σε συνδυασμό με αναγνώριση γραφικού χαρακτήρα που θα επιτρέπει την ευκολότερη εισαγωγή κειμένου.

Στην περίπτωση που η συσκευή υποστηρίζει την τεχνολογία NFC ο κάτοχος ενός Android Wear 2.0 smartwatch θα μπορεί να χρησιμοποιεί την υπηρεσία Android Pay για την πραγματοποίηση πληρωμών, όπου φυσικά υπάρχει υποστήριξη της υπηρεσίας. Το νέο λειτουργικό σύστημα υποστηρίζεται από την προγενέστερη σειρά Watch Urbane της LG, το δεύτερης γενιάς Moto 360, τα Asus ZenWatch 2 και 3, το Huawei Watch και τη σειρά ρολογιών Fossil Q.

Φυσικά, το νέο Android Wear 2.0 έρχεται με τα νέα LG Watch Style και LG Watch Sport, αποτέλεσμα και τα δύο της συνεργασίας της κορεατικής εταιρείας με την Google, κατά τρόπο αντίστοιχο της συνεργασίας που είχε προηγηθεί για τις συσκευές Nexus.

Το LG Watch Style είναι το λεπτότερο smartwatch από τα δύο με λουράκι 18 χιλιοστών, ενώ το LG Watch Sport είναι μεγαλύτερο και με πιο πλούσια τεχνικά χαρακτηριστικά όπως υποστήριξη NFC για ανέπαφες πληρωμές, ενσωματωμένο GPS για πλοήγηση και παρακολούθηση δραστηριοτήτων αλλά και αισθητήρα καταμέτρησης των καρδιακών παλμών. Επιπλέον, το Watch Sport διαθέτει και περιστρεφόμενο power button το οποίο επιτρέπει την πλοήγηση στο μενού, την εύρεση εφαρμογών και τη χρήση τους.

Το Watch Sport διαθέτει οθόνη OLED με πλαστική επένδυση διαμέτρου 1,4 ιντσών και ανάλυσης 480 x 480 pixel. «Φοράει» τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon Wear 2100 σε συνδυασμό με μνήμη RAM μεγέθους 768MB, αποθηκευτικό χώρο στα 4GB και μπαταρία χωρητικότητας 430mAh, ενώ δεν λείπει η πιστοποίηση IP68 για ανθεκτικότητα στο υγρό στοιχείο. Το LG Watch Sport υποστηρίζει την πρόσβαση σε δίκτυα 4G LTE ενώ η τιμή του στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι στα 380 δολάρια.

Το Watch Style έχει οθόνη διαμέτρου 1,2 ιντσών και ανάλυσης 360 x 360 pixel, ενώ στη θέση του επεξεργαστή βρίσκεται και εδώ ο Snapdragon Wear 2100 με μνήμη RAM στα 512MB, υποστήριξη Wi-Fi, Bluetooth, χωρητικότητα μπαταρίας 240mAh και πιστοποίηση IP67. Η τιμή του στις Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινάει από τα 249 δολάρια.

Όπως έγινε γνωστό οι δύο συσκευές θα είναι διαθέσιμες στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού από τις 10 Φεβρουαρίου, ενώ θα ακολουθήσει η διαθεσιμότητα σε πρόσθετες αγορές τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons