Η Google ακυρώνει το Pixel XL 2 προς όφελος ενός ακόμη μεγαλύτερου μοντέλου

by George Polyzos • On 13-06-2017 • AT 3:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι η Google ετοιμάζει τη νέα σειρά Pixel smartphones, της οποίας τα μοντέλα φέρουν κωδικές ονομασίες ψαριών και ότι θα είναι ακριβές συσκευές, ακριβώς όπως και τα περυσινά μοντέλα.

Ωστόσο, μία τελευταία διαρροή ανατρέπει ελαφρώς τα δεδομένα: το Pixel XL 2, δηλαδή η μεγαλύτερη από το ζευγάρι των συσκευών, ακυρώθηκε από την Google, η οποία φέρεται να σχεδιάζει την αντικατάσταση του XL 2 με ένα ακόμη μεγαλύτερο μοντέλο.

Πιο αναλυτικά, ήταν γνωστό μέχρι σήμερα ότι η Google ετοιμάζει για φέτος το Walleye (Pixel 2), το Muskie (Pixel XL 2) και μία τρίτη συσκευή με την κωδική ονομασία Taimen, η οποία δεν ξέραμε καν αν θα είναι smartphone ή tablet. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Android Police το Muskie ακυρώθηκε, άρα δεν θα κυκλοφορήσει στην αγορά με την ονομασία Pixel XL 2. Αντίθετα, τη θέση του φέρεται να παίρνει το Taimen, το οποίο λογικά θα είναι αυτό που θα «βαπτισθεί» Pixel XL 2.

Το δημοσίευμα δεν ξεκαθαρίζει τους λόγους που οδήγησαν την Google στη συγκεκριμένη απόφαση, ωστόσο η ιστοσελίδα 9to5Google, σε μεταγενέστερο δημοσίευμά της, επιβεβαιώνει το Android Police υποστηρίζοντας ότι ο λόγος ακύρωσης του Muskie ήταν προβλήματα με τη διάρκεια της μπαταρίας του αλλά και υπέρβαση του κόστους παραγωγής.

Σε επίπεδο κατασκευαστών, φημολογείται ότι το Taimen θα αναλάβει να κατασκευάσει η LG, ενώ τα Walleye και Muskie οι φήμες ήθελαν να κατασκευάζονται από την HTC. Άγνωστο τι θα γίνει τώρα που φέρεται να ακυρώνεται το Muskie. Αξίζει να σημειωθεί ότι η HTC είχε κατασκευάσει τα περυσινά Pixel και έχει γραφτεί ότι έχει αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας με την Google για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα.

Ορισμένα δημοσιεύματα θέλουν την LG να επιχειρεί να εξασφαλίσει αποκλειστικό συμβόλαιο για το «Pixel 3», με δεδομένο ότι έχει και αυτή παρελθόν με την Google αφού είχε αναλάβει την κατασκευή τριών συσκευών Nexus κατά το παρελθόν. Επιπλέον, LG και Google φέρονται να διαπραγματεύονται επίσης μία μεγάλη επένδυση στον τομέα των οθονών OLED, καθώς η δεύτερη θέλει να εξασφαλίσει την τροφοδοσία της για μελλοντικές συσκευές, ενόψει και της διαφαινόμενης αυξημένης ζήτησης μελλοντικά για panels αυτής της τεχνολογίας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons