Η Google αφήνει πίσω της το brand Nexus;

by George Polyzos • On 31-08-2016 • AT 2:42 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

LG Nexus 5X 01

Η Google φέρεται να σχεδιάζει την «απόσυρση» του brand Nexus και το λανσάρισμα των νέων της smartphones, με τους κωδικούς Marlin και Sailfish, κάτω από νέα επωνυμία.

Την αποκάλυψη έκανε η ιστοσελίδα Android Central υποστηρίζοντας ότι τα νέα smartphones που θα κατασκευάσει η HTC για λογαριασμό της Google δεν θα φέρουν τη γνωστή επωνυμία Nexus. Αντίθετα, η αμερικανική εταιρεία φέρεται να σχεδιάζει τη χρήση του brand Google.

Το παραπάνω δημοσίευμα επιβεβαιώνει κατά κάποιο τρόπο προγενέστερο δημοσίευμα της ιστοσελίδας Android Police, ότι η Google σχεδιάζει να αφαιρέσει την ονομασία Nexus στα Marlin και Sailfish, αντικαθιστώντας τη με ένα λογότυπο με το λατινικό γράμμα G.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η κίνηση, αν επιβεβαιωθεί, θα είναι κάτι παραπάνω από την αντικατάσταση ενός λογοτύπου. Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα η Google σχεδιάζει να «φορτώσει» τις νέες συσκευές με μία ειδική έκδοση του Android Nougat, σε αντίθεση με την «vanilla» έκδοση του Android με την οποία εφοδιάζονταν οι αντίστοιχες συσκευές κατά το παρελθόν.

Το Verge θεωρεί ότι μία τέτοια κίνηση θα είναι συμβατή με τις αλλαγές που έχουν ήδη προαναγγελθεί από την ηγετική ομάδα της Google. Χαρακτηριστικά αναφέρεται δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Sundar Pichai, από τον περασμένο Ιούνιο, με την οποία υποστήριζε ότι η εταιρεία θα έπρεπε να γίνει πιο «δογματική» σε ότι αφορά τον σχεδιασμό των Nexus συσκευών.

«Θα δείτε να προσθέτουμε περισσότερα χαρακτηριστικά πάνω από το λειτουργικό Android, σε ότι αφορά τα Nexus», είχε αναφέρει κατά τη διάρκεια του Recode Code Conference ο Sundar Pichai και πλέον μένει να δούμε αν ο λόγος του θα γίνει πράξη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons