Η Foxconn επιβεβαιώνει τα σχέδιά της για δημιουργία γραμμών παραγωγής στις ΗΠΑ

by George Polyzos • On 11-12-2016 • AT 12:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Foxconn_plant

Η Foxconn Technology, ο μεγαλύτερος υπό-κατασκευαστής της Apple, επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε προκαταρκτικές συνομιλίες ώστε να επενδύσει σε μία πιθανή επέκταση των δραστηριοτήτων της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι βρισκόμαστε σε προκαταρκτικές συνομιλίες σχετικά με την πιθανότητα επένδυσης, που μεταφράζεται σε επέκταση των ήδη υπαρχόντων δραστηριοτήτων μας στις Ηνωμένες Πολιτείες», ήταν το σχόλιο εκπροσώπου της εταιρείας προς την Wall Street Journal.

Η Foxconn, με έδρα την Ταϊβάν, είναι ένας από τους κύριους υπό-κατασκευαστές των συσκευών iPhone της Apple και είχε βρεθεί στο επίκεντρο της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αιτία η προεκλογική θέση του εκλεγέντος προέδρου Τραμπ ότι «θα αναγκάσουμε την Apple να κατασκευάζει τους υπολογιστές και τα υπόλοιπα προϊόντα της στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι σε εργοστάσια του εξωτερικού».

Πέρα από τις υπηρεσίες συναρμολόγησης που προσφέρει προς την Apple, η Foxconn επενδύει και σε άλλους τεχνολογικούς τομείς όπως η ρομποτική, ο τομέας της υγείας και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Άγνωστο παραμένει ποιος από τους τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας θα «μεταναστεύσει» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι περίπου ένα μήνα πριν, σε δημοσίευμά της η Nikkei Asian Review υποστήριζε ότι η Apple είχε ζητήσει από την Foxconn και άλλους προμηθευτές της που εδρεύουν στην Ασία να εξετάσουν το ενδεχόμενο μεταφοράς των γραμμών συναρμολόγησης των συσκευών iPhone πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπρόσθετα, παράλληλα με τα παραπάνω ο διευθύνων σύμβουλος της ιαπωνικής Softbank, Masayoshi Son, ανακοίνωνε από την είσοδο του Trump Tower ότι η εταιρεία του θα επενδύσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να δημιουργηθούν 50.000 νέες θέσεις εργασίας. Όπως σημειώνει η Wall Street Journal ο Masayoshi Son είναι επιστήθιος φίλος του προέδρου της Foxconn, Terry Gou, ενώ συγχρόνως η Softbank ελέγχει τον αμερικανικό τηλεπικοινωνιακό πάροχο Sprint…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons