Η Facebook ξεπερνά τις εκτιμήσεις της Wall Street – Σχεδόν 2 δισ. χρήστες το 2017

by George Polyzos • On 02-02-2017 • AT 3:50 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Η Facebook ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δ’ τρίμηνο αλλά και για το σύνολο του 2016, εμφανίζοντας σταθερή ανάπτυξη στα έσοδα και μεγέθυνση του αριθμού ενεργών χρηστών.

Πιο αναλυτικά, η Facebook ανακοίνωσε για το δ’ τρίμηνο του 2016 έσοδα ύψους 8,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη ύψους 3,56 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Περισσότεροι από 1,23 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Facebook καθημερινά ενώ 1,15 δισεκατομμύρια άνθρωποι κάνουν log in από φορητές συσκευές καθημερινά.

Ενδεικτικά, οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν έσοδα ύψους 8,51 δισ. δολαρίων εμφανίζοντας ετήσια αύξηση της τάξης του 46%. Η Facebook ξεπέρασε τις προβλέψεις εμφανίζοντας ετήσια αύξηση της τάξης του 51%. Με τα σημερινά δεδομένα, το Facebook αναμένεται να φτάσει στα δύο δισεκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες έως τα μέσα του έτους.

Τα συνολικά έσοδα για το 2016 έφτασαν στα 27,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σημαντικά αυξημένα σε σχέση με τα 17,93 δισεκατομμύρια δολάρια του 2015. Πάντως, ο Mark Zuckerberg θα πρέπει να βάλει το χέρι αρκετά βαθιά στην τσέπη καθώς δικαστήριο στις ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι θα πρέπει να δοθεί αποζημίωση ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην ZeniMax (video game publisher) για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons