Η Ericsson παρουσιάζει τη συνδεδεμένη στάση λεωφορείου

by George Polyzos • On 10-06-2015 • AT 1:13 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Connected Bus Stop 1

Στο παγκόσμιο συνέδριο και έκθεση δημόσιων μεταφορών UITP, η Ericsson παρουσιάζει την ιδέα συνδεδεμένης στάσης λεωφορείου που ενσωματώνει 3G, LTE ή Wi-Fi small cell τεχνολογίες.

Η υποδομή small cell της συνδεδεμένης στάσης λεωφορείου, θα προσφέρει στους παρόχους δημοσίων μεταφορών ένα επιπλέον εισόδημα, καθώς μπορεί να εκμισθωθεί σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για την καλύτερη κάλυψη των δικτύων τους.

Εκτός από τη συμβατική χρήση για την παροχή υπηρεσιών ευρυζωνικότητας, η συνδεδεμένη στάση λεωφορείου θα υποστηρίζει λειτουργίες που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για όσους μετακινούνται.

Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει οθόνες που προβάλλουν πληροφορίες σχετικά με την κίνηση των λεωφορείων σε πραγματικό χρόνο και οθόνες αφής που παρέχουν πρόσβαση σε διαδραστικούς χάρτες, τοπικές ειδήσεις, τουριστικές πληροφορίες και διαφημίσεις.

Επιπλέον, μία κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV), ένα κουμπί πανικού και μια λειτουργία push-to-talk θα μπορούσαν να ενσωματωθούν ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια και να είναι εύκολο για τα άτομα που μετακινούνται να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ή την αστυνομία.

Σε πυκνά αστικά περιβάλλοντα όπως είναι τα εμπορικά, επιχειρηματικά,  χρηματοοικονομικά και ψυχαγωγικά κέντρα, οι χωρητικότητες των δικτύων  δοκιμάζονται συχνά και πολλά από αυτά τα δίκτυα δεν μπορούν να προσφέρουν σταθερά υψηλές ταχύτητες downlink.

Connected Bus Stop 3

Η συνδεδεμένη στάση λεωφορείου, μια εφαρμογή του Small Cell που προσφέρει η Ericsson ως Υπηρεσία και που παρουσιάστηκε το 2014, ελαττώνει αυτό το πρόβλημα δημιουργώντας ένα ξεχωριστό small cell δίκτυο πρόσβασης, ενσωματωμένο στα δίκτυα μετάδοσης των τηλεπικοινωνιακών παρόχων. Η Ericsson παρέχει την τεχνολογία και τις συναφείς υπηρεσίες σε συνεργασία με τους φορείς  μεταφορών και τα τοπικά δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

Ο Orvar Hurtig, Head of Industry & Society της Ericsson, αναφέρει «Η Ericsson προσφέρει και θέτει σε λειτουργία υποδομές και υπηρεσίες ICT για τις οδικές, σιδηροδρομικές και δημόσιες μεταφορές που βασίζονται στο κορυφαίο portfolio τηλεπικοινωνιακών λύσεων και υπηρεσιών μας. Στο UITP, θα παρουσιάσουμε ιδέες και εμπορικές προσφορές που έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις δημόσιες μεταφορές τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους τελικούς χρήστες».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons