Η Ericsson παρουσιάζει πλήρως εικονική πλατφόρμα επεξεργασίας βίντεο

by George Polyzos • On 29-04-2017 • AT 10:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

Η Ericsson δημιούργησε το θεμέλιο για κάθε μοντέλο παροχής υπηρεσιών εγγενών (native) σε IP και cloud, παρουσιάζοντας τις λύσεις Ericsson MediaFirst Management Controller και Ericsson MediaFirst Encoding Live 8.1.

Η πλήρως εικονικοποιημένη λύση επεξεργασίας, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση ΝΑΒ 2017 στο Λας Βέγκας, δίνει στους παρόχους τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τόσο τη ζήτηση των καταναλωτών για νέες υπηρεσίες εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας (UHD) και εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, όσο και νέες ευκαιρίες εσόδων όπως η δυναμική εισαγωγή διαφημίσεων.

Με δυνατότητα λειτουργίας σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που υλοποιούνται εξ ολοκλήρου από λογισμικό, από υλικό server τύπου COTS (διαθέσιμο στην αγορά), ή σε ιδιωτικό και δημόσιο cloud, η – πραγματικά επαναστατική – προσφερόμενη ευελιξία χειρίζεται αποτελεσματικά τις πολύπλοκες διαμορφώσεις: Αναλαμβάνει τον έλεγχο όλων των στοιχείων επεξεργασίας μέσω προσέγγισης η οποία βασίζεται σε υπηρεσίες και προσφέρει ασφαλή λειτουργία, με παράλληλη βελτιστοποίηση της ποιότητας υπηρεσιών.

Αποτέλεσμα των 25 ετών εξειδίκευσης και πρωτοπορίας της εταιρείας στη συμπίεση βίντεο και της στενής συνεργασίας με πελάτες και χρήστες, ο ελεγκτής διαχείρισης (Management Controller) της Ericsson απλουστεύει τη μετάβαση προς μια αρχιτεκτονική βασισμένη σε λογισμικό και παρέχει ένα ενιαίο σημείο πρόσβασης για τα προϊόντα επεξεργασίας βίντεο MediaFirst της Ericsson, όπως Encoding Live (Ζωντανή Κωδικοποίηση), On Demand (Κατ’ Απαίτηση), Packaging (Συσκευασία Περιεχομένου) και Stream Processing (Επεξεργασία Ροής).

Επιτρέπει στους παρόχους να απομακρυνθούν από την περιοριστική, μονολιθική προσέγγιση του παρελθόντος και να υιοθετήσουν μια πιο ευέλικτη κατανομή βάσει υπηρεσιών, η οποία απλουστεύει τη διαχείριση και υλοποίηση εφαρμογών σε πλήθος υπηρεσιών και δεσμών (clusters). Η νέα πλατφόρμα διαχείρισης προσφέρει ορατότητα, διαμόρφωση και έλεγχο από ένα κεντρικό σημείο, ευέλικτη ανακατεύθυνση σε περίπτωση αστοχίας (failover) και διαχείριση αδειών των εφαρμογών επεξεργασίας βίντεο MediaFirst· ταυτόχρονα προσαρμόζεται σε δυναμικά μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα, διατηρώντας τον έλεγχο του κόστους.

Η λύση MediaFirst Video Processing Encoding Live 8.1 επιτρέπει την ταχύτερη κυκλοφορία του περιεχομένου, προωθεί την λειτουργικά αποδοτικότερη διανομή του, ενώ παράλληλα προσφέρει στους καταναλωτές περισσότερο καθηλωτικές εμπειρίες σε σχέση με το παρελθόν. Η νέα μέθοδος που ανακοινώθηκε παρέχει μια πλήρως ενοποιημένη αρχιτεκτονική μικροϋπηρεσιών για κάθε τύπο πλατφόρμας και προσφέρει πλεονεκτήματα λόγω κεντρικής διαχείρισης, ενσωματωμένης ανακατεύθυνσης σε περίπτωση αστοχίας (failover) και δυναμικής αδειοδότησης. Παράλληλα, παρέχει ταχύτερη μετατροπή κώδικα βίντεο (transcoding) και κορυφαία πυκνότητα όταν υλοποιείται σε πλατφόρμα η οποία διαθέτει αποκλειστικό πυρήνα βίντεο τύπου Quick Sync Video (QSV) της Intel.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons