Η Ericsson ηγείται του ευρωπαϊκού έργου 5GCAR

by George Polyzos • On 10-06-2017 • AT 10:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Το έργο 5GCAR, του οποίου ηγείται η Ericsson, επελέγη ως τμήμα της δεύτερης φάσης συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για υποδομές 5G (5G PPP) και είναι υποψήφιο για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιο αναλυτικά, μια κοινοπραξία εταιρειών υπό την ηγεσία της Ericsson έλαβε την ανάθεση του έργου 5GCAR την 1η Ιουνίου, με στόχο την ανάπτυξη μιας συνολικής αρχιτεκτονικής συστημάτων 5G η οποία θα παρέχει συνδεσιμότητα οχημάτων προς οπουδήποτε (vehicle-to-everything, V2X) από άκρο σε άκρο, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αξιόπιστες υπηρεσίες V2X χαμηλής καθυστέρησης.

Σε σύνολο 101 έργων, διατηρήθηκαν 21 στην δεύτερη φάση της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για υποδομές 5G (5G PPP), η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κατασκευαστών, τηλεπικοινωνιακών παρόχων, παρόχων υπηρεσιών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ερευνητών.

Το έργο αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την τεχνολογία 5G για συνδεδεμένα οχήματα. Για τη δεύτερη φάση της πρωτοβουλίας 5G ΡΡΡ, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προϋπολογίσει 154 εκατομμύρια ευρώ για καινοτόμα έργα όπως το 5GCAR, σε διαφορετικούς κλάδους της βιομηχανίας. Η κοινοπραξία θα είναι υποψήφια για χρηματοδότηση με σκοπό την πραγματοποίηση δοκιμών και την εξασφάλιση της ασφαλούς υλοποίησης της τεχνολογίας συνδεδεμένων οχημάτων έως το 2020.

Το έργο 5GCAR θα είναι διετούς διάρκειας (από τον Ιούνιο του 2017 έως το Μάιο του 2019) και σε αυτό θα απασχοληθούν περίπου 30 ερευνητές πλήρους απασχόλησης με προϋπολογισμό 8 εκατομμύρια ευρώ. Στην κοινοπραξία συμμετέχουν 14 εταίροι: Ericsson, Bosch, Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya, Centro Tecnológico de Automoción de Galicia, Chalmers University of Technology, Huawei, King’s College London, Marben, Nokia, Orange, PSA group, Sequans, Viscoda, και Volvo Cars.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons