Η επόμενη γενιά του Kaspersky Private Security Network

by George Polyzos • On 10-09-2017 • AT 10:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Το ανανεωμένο Kaspersky Private Security Network προσφέρει πρόσθετες επιλογές προσαρμογής για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των εταιρικών πελατών.

Η Kaspersky Lab ανακοίνωσε την επόμενη γενιά του Kaspersky Private Security Network, που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αυξήσουν την ταχύτητα ανίχνευσής τους με πρόσβαση σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για παγκόσμιες απειλές από 80 εκατομμύρια αισθητήρες, χωρίς να μοιράζονται δεδομένα εκτός του εταιρικού τους δικτύου.

Η λύση επιτρέπει στις επιχειρήσεις να βελτιώνουν την Πληροφόρησή τους για απειλές με την προσθήκη ειδικά προσαρμοσμένων λιστών URL και φήμης αρχείων στο Kaspersky Private Security Network – με πηγές από το εσωτερικό της εταιρείας αλλά και ανεξάρτητους παρόχους.

Με το 57% των επιχειρήσεων να αναγνωρίζει ότι κάποια στιγμή η ασφάλεια του τομέα της Πληροφορικής τους θα παραβιαστεί, η ανάγκη για πληροφορίες ασφάλειας σε πραγματικό χρόνο αυξάνεται με ταχύ ρυθμό . Η υπηρεσία Πληροφόρησης απειλών στο cloud βοηθά στην ταχύτερη και ακριβέστερη ανάλυση ύποπτων αρχείων (μέσω hashsum ή πιστοποίησης) ή διευθύνσεων URL, προστατεύοντας τις επιχειρήσεις από την απώλεια πολλών ευαίσθητων δεδομένων ή την υποβάθμιση ολόκληρης της υποδομής πληροφορικής.

Συγκεκριμένα, το Kaspersky Security Network (KSN), η κατανεμημένη στο cloud υποδομή της Kaspersky Lab, παρέχει σε επιχειρήσεις την έκδοση ετυμηγοριών για νέα δείγματα κακόβουλου λογισμικού σε λίγα λεπτά, με βάση δεδομένα από 80 εκατομμύρια αισθητήρες σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, για ορισμένες επιχειρήσεις, η χρήση λύσεων στο cloud μπορεί να περιοριστεί από κανονισμούς και συγκεκριμένες απαιτήσεις ασφάλειας δικτύων.

Το Kaspersky Private Security Network επιλύει το πρόβλημα αυτό μέσω ενός ιδιωτικού cloud, το οποίο περιέχει ένα εσωτερικό αντίγραφο του KSN, ενσωματώνοντας όλα τα πλεονεκτήματα του στην εταιρική υποδομή πληροφορικής. Οι ενημερωμένες πληροφορίες απειλών φτάνουν από το KSN μέσω συγχρονισμού μονής κατεύθυνσης, το οποίο σημαίνει ότι δεν αποστέλλονται δεδομένα από το εταιρικό δίκτυο στο cloud.

Εντοπίζει κακόβουλες δραστηριότητες με εξατομικευμένη Πληροφόρηση ασφάλειας

Η επεκτασιμότητα και η ευελιξία αποτελούν κρίσιμες απαιτήσεις για τις σύγχρονες στρατηγικές ασφάλειας των επιχειρήσεων όσον αφορά τον τομέα της Πληροφορικής. Με δυνατότητα κλιμάκωσης για δίκτυα έως και 500.000 κόμβων, η νέα γενιά του Kaspersky Private Security Network δίνει προτεραιότητα στην εξατομίκευση της Πληροφόρησης απειλών. Η νέα λειτουργικότητα επιτρέπει στις εταιρείες να προσθέτουν δεδομένα που έχουν οριστεί από τον πελάτη στο δικό τους Kaspersky Private Security Network, συμπεριλαμβανομένης της φήμης του αρχείου μέσω hashsum (SHA256 ή MD5) και της φήμης του URL. Οι ειδικές διεπαφές για Πληροφόρηση εξωτερικών απειλών επιτρέπουν στις ομάδες ψηφιακής ασφάλειας να «ανεβάσουν» πληροφορίες σχετικά με τη φήμη του αρχείου και της διεύθυνσης URL απευθείας στο Kaspersky Private Security Network χωρίς ενδιάμεσα βήματα.

Αυτά τα χαρακτηριστικά εξοπλίζουν τα τμήματα ασφάλειας του τομέα της Πληροφορικής και τις ομάδες SOC με ισχυρά εργαλεία αυτοματισμού και τους επιτρέπουν να επιταχύνουν την ανάλυση απειλών και τους χρόνους απόκρισης περιστατικών.

Υποστηρίζει τις άμυνες με βελτιωμένες δυνατότητες διαχείρισης

Η τελευταία γενιά του Kaspersky Private Security Network έχει επίσης ενισχυθεί ειδικά από άποψη διαχείρισης και χρηστικότητας. Το πρωτόκολλο διόδου δεδομένων (unidirectional gateway) για το πρόσφατα υποστηριζόμενο λειτουργικό σύστημα CentOs επιτρέπει σε εταιρείες που λειτουργούν χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο να συλλέγουν πληροφορίες απειλής σε πραγματικό χρόνο μέσω της πύλης KPSN χωρίς να απαιτείται ούτε να φύγει ένα byte δεδομένων από την περίμετρο του εταιρικού δικτύου. Η λύση περιλαμβάνει επίσης μια νέα διεπαφή ιστού, η οποία καθιστά τη διαχείριση Πληροφόρησης απειλών πιο δομημένη και πιο διαισθητική.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons