Η ελληνική ομάδα Amanda ξεχώρισε στον τελικό του Imagine Cup 2016

by George Polyzos • On 07-08-2016 • AT 10:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Microsoft 2014 Worldwide Imagine Cup_1

Μια πολύ σημαντική διάκριση πέτυχε η ελληνική ομάδα Αmanda στο φετινό παγκόσμιο τελικό του Imagine Cup της Microsoft, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Το project που δημιούργησε κατάφερε να ξεχωρίσει, όχι μόνο ανάμεσα στα υπόλοιπα project της κατηγορίας του (World Citizenship), στην οποία κατέκτησε την πρώτη θέση, αλλά και ανάμεσα στα projects όλων των κατηγοριών του διαγωνισμού (Games, Innovation και World Citizenship).

Την Παρασκευή 29/7, τα νικητήρια projects των τριών κατηγοριών διαγωνίστηκαν για το μεγάλο έπαθλο. Η ρουμάνικη ομάδα ENTy ήταν αυτή που τελικά κατέκτησε την κορυφή με την καινοτόμα εφαρμογή της για την παρακολούθηση της στάσης του σώματος. Η ελληνική «Amanda» ακολούθησε στη δεύτερη θέση.

Χρησιμοποιώντας την εικονική και την προσαυξημένη πραγματικότητα, η ομάδα από την Ελλάδα δημιούργησε ένα χώρο συναισθημάτων, στον οποίο ο χρήστης περιηγείται ακολουθώντας τη λογική ενός διαδραστικού παιχνιδιού. Στόχος του παιχνιδιού, η ευαισθητοποίηση των χρηστών ενάντια στο bullying.

Χρησιμοποιώντας την εικονική πραγματικότητα (Virtual Reality), καθώς και τα βιομετρικά στοιχεία του κάθε ατόμου δημιουργεί έναν προσωποποιημένο χώρο και βοηθάει το παιδί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του. Ταυτόχρονα, οι συμπληρωματικές εφαρμογές για τον ψυχολόγο και τον εκπαιδευτικό τους παρέχουν ένα εξαιρετικό εργαλείο για να βοηθήσουν αποτελεσματικά τα παιδιά.

Η επιλογή της ομάδας του ΑΠΘ έγινε μέσω διαγωνισμού, σε εθνικό επίπεδο, στις 22/4/2016 στην Αθήνα, όπου κατέλαβε την πρώτη θέση.

Επιπλέον, η ομάδα AMANDA επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Microsoft Patent Program, μέσω του οποίου η Microsoft θα χρηματοδοτήσει την αίτησή της για πατέντα στην Αμερική και θα παρουσιάσει την εφαρμογή στην Ατλάντα Αμερικής στις 26-30 Σεπτεμβρίου, ενώ, στα μέσα του Σεπτεμβρίου, η AMANDA θα παρουσιαστεί στην 81η Δ.Ε.Θ. (Περίπτερο 17), όπου η εφαρμογή θα μπορεί να δοκιμαστεί ελεύθερα.

Από το 2003 έως σήμερα, το Imagine Cup της Microsoft πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και αποτελεί τους «Ολυμπιακούς Αγώνες» των φοιτητικών διαγωνισμών τεχνολογίας. Οι ομάδες διαγωνίζονται σε τρεις κατηγορίες: Games, Innovation και World Citizenship. Για τους περισσότερους, το ταξίδι για τον παγκόσμιο τελικό ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2015. Εκείνη την περίοδο, σε σχολές και πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, σπουδαστές διαμόρφωναν τις ομάδες τους, για να διαγωνιστούν σε τοπικό επίπεδο, ώστε να πάρουν το εισιτήριο για το Σιάτλ. Σε αυτά τα 14 χρόνια, το Imagine Cup έχει δώσει την ώθηση σε πολλούς νέους να εμπνευστούν και να κατασκευάσουν πρωτότυπες λύσεις, για να αλλάξουν τον κόσμο.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons