Η ΕΕ κατηγορεί επίσημα την Google για μονοπωλιακές πρακτικές

by George Polyzos • On 15-04-2015 • AT 4:23 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

google-search-engine

Μετά από έρευνα τεσσάρων ετών, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγόρησε επίσημα την Google για χρήση της κυρίαρχης θέσης της μηχανής αναζήτησής της στην παροχή προκατειλημμένων αποτελεσμάτων έρευνας.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΕ κατηγορεί την Google ότι χρησιμοποιεί την ομώνυμη μηχανή αναζήτησης για να παρέχει αποτελέσματα διαμορφωμένα έτσι ώστε να πλήττει τους ανταγωνιστές της και να προσελκύει καταναλωτές στα δικά της προϊόντα.

Επιπρόσθετα, η ΕΕ ανακοίνωσε ότι ξεκινά και δεύτερη έρευνα εναντίον της Google για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, αυτή τη φορά σχετικά με το λειτουργικό σύστημα Android.

Σε δήλωσή της η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, τονίζει ότι ενώ οι παραπάνω αποφάσεις κλιμακώνουν την αντιπαράθεση Ευρώπης-Google, εντούτοις η Επιτροπή αναμένει μία ουσιαστική και επίσημη αντίδραση από την πλευρά της αμερικανικής εταιρείας.

«Στην περίπτωση της Google θεωρώ ότι η εταιρεία έχει δώσει ένα αθέμιτο πλεονέκτημα στα προϊόντα της στα πλαίσια της σύγκρισης προϊόντων, κάτι που αντιβαίνει τους αντιμονοπωλιακούς κανονισμούς της ΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά η Margrethe Vestager.

«Πλέον η Google έχει την ευκαιρία να πείσει την Επιτροπή για το αντίθετο. Ωστόσο, αν η έρευνα επιβεβαιώσει τις ανησυχίες μας, η Google ενδέχεται να αντιμετωπίσει τις νομικές συνέπειες και να υποχρεωθεί να αλλάξει τον τρόπο που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ευρώπη», συμπλήρωσε η Επίτροπος Ανταγωνισμού.

Google-2

Από την πλευρά της η Google αρνήθηκε τις κατηγορίες μέσω ενός blog post, του Αντιπροέδρου της εταιρείας αρμόδιου για τη μηχανή αναζήτησης, Amit Singhal, υπό τον τίτλο «The Search for Harm». Στο εν λόγω postη Googleαναφέρει ότι προηγούμενες κατηγορίες περί στρέβλωσης των αποτελεσμάτων αναζήτησης έχουν καταρριφθεί από τα ίδια τα γεγονότα.

Παράλληλα, σε ξεχωριστό blog post του Hiroshi Lockheimer, Αντιπροέδρου της Google για το Android, υποστηρίζεται ότι το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας έχει δημιουργήσει περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές αλλά και τους συνεργάτες που φτιάχνουν και πωλούν τα δικά τους smartphones.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons