Η διαμάχη Apple-Samsung εκτός ΗΠΑ σταματά

by Nikos Kaimakamis • On 06-08-2014 • AT 4:49 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

samsung apple case

Μπορεί να μην έχει υπογραφεί κάποιο νέο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ τους, αλλά σε μία ομολογουμένως εντυπωσιακή κίνηση η Apple και η Samsung αποφάσισαν να μην συνεχίσουν τη δικαστική τους διαμάχη εκτός ΗΠΑ. 

Παρόλα αυτά, εντός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο δικαστικός αγώνας μεταξύ τους αναμένεται να συνεχιστεί. Η διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών δεν είναι κάτι νέο, καθώς πρόκειται για ένα γεγονός που απασχολεί την επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια, με αλληλοκατηγορίες για παραβίαση ευρεσιτεχνιών εκατέρωθεν και υψηλά πρόστιμα. Οι δικαστικές διαμάχες αυτές όμως, θα σταματήσουν σε Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Νότια Κορέα, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ανακοίνωση για την… δικαστική ειρήνη εκτός ΗΠΑ έγινε αρχικά μέσα από τους Financial Times, με ένα κοινό δελτίο Τύπου των διαδίκων, χωρίς να δίνονται πληροφορίες για τις λεπτομέρειες της κοινής συμφωνίας που οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Αυτή τη στιγμή και εντός ΗΠΑ, η Apple με την Samsung έχουν προγραμματισμένη εκδίκαση δύο εφέσεων σε δικαστήρια της Καλιφόρνια, ενώ ήδη το δικαστήριο στις ΗΠΑ, επέβαλε ποινή αποζημίωσης 1,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Samsung.

Δεν είναι λίγοι, πάντως, οι αναλυτές που εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή από το μέρος της Samsung σχετίζεται με το γεγονός ότι θέλει να αντιμετωπίσει την ανερχόμενη απειλή από Κινέζους κατασκευαστές, όπως η Xiaomi, παρά να συνεχίσει μία διαμάχη με την Apple που δεν φαίνεται να οδηγεί πουθενά. Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι η Samsung με την Apple κατέχουν συνδυαστικά το 37,1% της παγκόσμιας αγοράς smartphones, σύμφωνα με τα στοιχεία της Strategy Analytics.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons