Η Dell Technologies σχεδιάζει την περικοπή έως και 3000 θέσεων εργασίας

by George Polyzos • On 09-09-2016 • AT 1:26 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Dell_consumer_with_Inspiron

Η Dell Technologies φέρεται να σχεδιάζει την περικοπή από 2000 έως και 3000 θέσεων εργασίας στον απόηχο της συγχώνευσης με την EMC, που ολοκληρώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg και επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν τους σχεδιασμούς της εταιρείας, το μεγαλύτερο deal στην τεχνολογική αγορά δεν θα είναι «αναίμακτο». Οι περικοπές θέσεων εργασίας σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν εντός του έτους και θα αφορούν κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες και τομείς όπως η εφοδιαστική αλυσίδα, διοικητικές θέσεις και ενδεχομένως θέσεις εργασίας στον τομέα του marketing.

Στόχος, σύμφωνα πάντα με τις πηγές του Bloomberg, είναι η Dell να εξοικονομήσει ποσό περί τα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τους πρώτους 18 μήνες μετά τη συγχώνευση. Επιπλέον, η αμερικανική εταιρεία θα επικεντρωθεί στην εκμετάλλευση της συγχώνευσης ώστε να δώσει περαιτέρω ώθηση στις πωλήσεις. Το συνολικό προσωπικό της νέας εταιρείας που προέκυψε από την εξαγορά της EMC από την Dell ανέρχεται στους 140.000 εργαζομένους.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Dave Farmer, ανέφερε ότι «είναι σύνηθες σε συμφωνίες αυτού του μεγέθους να υπάρχουν ορισμένες επικαλύψεις τις οποίες θα χρειαστεί να διαχειριστούμε και ίσως χρειαστεί σε κάποιο βαθμό μείωση του αριθμού των εργαζομένων».

«Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε τα έσοδα να αυξηθούν και ανάλογα να αυξήσουμε και το εργατικό μας δυναμικό μελλοντικά», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της Dell Technologies.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons