Η Canon παρουσιάζει τη νέα mirrorless EOS M5

by George Polyzos • On 21-09-2016 • AT 11:11 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

Canon EOS_M5_Lens_off_FRT

Συνδυάζοντας την απόδοση μιας DSLR, με τη φορητότητα μιας compact μηχανής, η νέα mirrorless φωτογραφική μηχανή EOS M5 της Canon είναι η πρώτη EOS που ενσωματώνει τον επεξεργαστή Canon DIGIC 7.

Η Canon EOS M5 διαθέτει αισθητήρα 24.2 Megapixel APS-C CMOS και Dual Pixel CMOS AF για καθαρές και λεπτομερείς φωτογραφίες, αλλά και δυναμικές ταινίες με κινηματογραφική ποιότητα. Επιπλέον, ενσωματώνει τον επεξεργαστή DIGIC 7, ο ο οποίος προσφέρει ενισχυμένη απόδοση στην επεξεργασία εικόνων, με στόχο την αποτύπωση λιγότερου οπτικού θορύβου, περισσότερης λεπτομέρειας και πλουσιότερων χρωματικών τόνων.

Σε συνδυασμό με το σύστημα Dual Pixel CMOS AF, μπορεί κανείς να συλλάβει πολύ γρήγορα στιγμιότυπα, χάρη στις ανεβασμένες ταχύτητες αυτόματης εστίασης, όπως και σε μια DSLR, με ανάλογη ακρίβεια. Παράλληλα, ένα προηγμένο σύστημα αναγνώρισης και παρακολούθησης αντικειμένων, επιτρέπει στην κάμερα να «κλειδώνει» πάνω στο θέμα για περισσότερη διάρκεια και με περισσότερη ακρίβεια, τόσο στη λήψη στατικών εικόνων, όσο και βίντεο.

Σε σκηνές με έντονο φωτισμό, όπως στις καλοκαιρινές μέρες ή σε περιπτώσεις που τα αντικείμενα φωτίζονται από μια οπίσθια πηγή φωτισμού, η λήψη διευκολύνεται χάρη στον αισθητήρα ανάλυσης 24,2 Megapixel, που διαθέτει μικροφακούς χωρίς διάκενα, μεγιστοποιώντας έτσι την επιφάνεια κάλυψης του αισθητήρα και αυξάνοντας την φωτοευαισθησία των pixels, ενώ παράλληλα καθιστά την μηχανή λιγότερο επιρρεπή στον ψηφιακό θόρυβο.

Canon EOS_M5_wEF-M_15-45_LEFT

Ο αισθητήρας, ο οποίος διαθέτει τεχνολογίες, παρόμοιες με εκείνες της EOS 80D, βελτιώνει επίσης και το δυναμικό εύρος, αλλά και τα περιθώρια επεξεργασίας. Όταν απαιτείται χαμηλό βάθος πεδίου, όπως στην περίπτωση φωτογράφισης πορτρέτου, ή σε περιπτώσεις δημιουργικής έκφρασης, ο μεγάλος αισθητήρας τύπου APS-C της EOS M5 κάνει εύκολη την επίτευξη εφέ που ξεχωρίζουν. Σε περιπτώσεις που χρειάζεται η ρύθμιση της φωτεινότητας ή η λήψη υπό δυσχερείς συνθήκες, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής της ευαισθησίας ISO μέχρι την εξαιρετικά υψηλή τιμή 25.600. Με αυτά τα δεδομένα, η EOS M5 είναι η τέλεια κάμερα για μοναδικές και καλοστημένες φωτογραφίες.

Το ενσωματωμένο ηλεκτρονικό σκόπευτρο (viewfinder) μεγάλου μεγέθους, είναι τοποθετημένο κεντρικά, διευκολύνοντας το κράτημα όπως και σε μία DSLR, ενώ διαθέτει υψηλή ανάλυση και γρήγορη ανανέωση εικόνας στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο, για μέγιστη άνεση. Όταν φωτογραφίζετε μέσα από το σκόπευτρο, η οθόνη αφής τύπου LCD, η οποία χρησιμοποιείται για κάθε ρύθμιση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα χειριστήριο αφής, που μπορείτε να χρησιμοποιήστε με τον αντίχειρα, για να αλλάξετε παραμέτρους όπως το σημείο ή τη ζώνη αυτόματης εστίασης, σε απομίμηση των χειριστηρίων πολλαπλών χρήσεων τύπου joystick των μηχανών DSLR.

Canon EOS_M5_wEF-M_18-150mm_f3.5-6.3_IS_STM_FRT_02

Η EOS M5 διαθέτει ασύρματη δικτύωση μέσω Wi-Fi και NFC, αλλά και συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth, χάρη στην οποία μπορεί να διατηρείται συνδεδεμένη με το smartphone. Από την οθόνη του κινητού μπορείτε να βλέπετε τις φωτογραφίες σας και να τις μεταφέρετε από την κάμερα, χωρίς καν να τη βγάλετε από την τσάντα σας. Η κάμερα συνδέεται με Wi-Fi, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το smartphone ως ένα απλό, χαμηλής κατανάλωσης τηλεχειριστήριο για παρατεταμένες φωτογραφίσεις ή για να φωτογραφίσετε σκηνές που απαιτούν γρήγορη απελευθέρωση του κλείστρου, όπως π.χ. φωτογραφίες στην άγρια φύση.

Παράλληλα με τη νέα μηχανή, λανσάρεται και ο νέος φακός EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM, που είναι ο πλέον ταιριαστός, γενικής χρήσης, φακός για τις κάμερες EOS M, χάρη στο ευέλικτο οπτικό zoom 8,3x, καθώς και σταθεροποιητή εικόνας 4-στοπ, για λήψη ευκρινών εικόνων, χωρίς χρήση τριπόδου. Ζυγίζει μόλις 300 γραμμάρια, εντούτοις προσφέρει κορυφαία απόδοση σε μικρό σώμα κι έτσι είναι ιδανικός για να τον μεταφέρετε μαζί σας και να μπορείτε, ανά πάσα στιγμή, να συλλαμβάνετε κάθε στιγμιότυπο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons