Η Canon ανακοινώνει την EOS-1D X Mark II

by George Polyzos • On 03-02-2016 • AT 5:50 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

Canon EOS-1D X Mark II_BEAUTY_BK

Η Canon ανακοίνωσε την EOS-1D X Mark II, τη νέα της φωτογραφική μηχανή DSLR που δημιουργήθηκε με στόχο να εναποθέσει στα χέρια των χρηστών τον απόλυτο συνδυασμό ποιότητας εικόνας, ανάλυσης και ταχύτητας.

Κατασκευασμένη με στόχο να δώσει στους φωτογράφους ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από την πρώτη στιγμή της λήψης, η EOS-1D X Mark II θέτει νέα όρια ταχύτητας –με 14 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) και πλήρη παρακολούθηση AF/AE ή 16 fps σε κατάσταση Άμεσης προβολής– αποτελώντας την ιδανική επιλογή για την καταγραφή θεμάτων που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, είτε στην άγρια φύση είτε σε κορυφαίας κλάσης αθλητικές διοργανώσεις.

Η EOS-1D X Mark II δημιουργήθηκε λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια και τις υποδείξεις από την παγκόσμια κοινότητα των φωτογράφων που χρησιμοποιούν την EOS-1D X. Διαθέτει νέο αισθητήρα CMOS πλήρους καρέ με ανάλυση 20,2 Megapixel και νέο σύστημα αυτόματης εστίασης Al Servo AF III+, καθώς και δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4K με ρυθμό καρέ έως και 60p. Αυτό το μείγμα ισχύος και επιδόσεων καθιστά τη μηχανή απαραίτητο σύντροφο όλων, πρακτικά, των εξειδικευμένων επαγγελματιών.

Χάρη στο μεγάλο και ευέλικτο εύρος ρυθμίσεων ISO –που καλύπτει το διάστημα από 100 έως 51200 με δυνατότητα επέκτασης σε 50 έως 409600– η EOS-1D X Mark II υπερέχει σε όλες τις συνθήκες, από τον πιο έντονο φωτισμό έως το σχεδόν απόλυτο σκοτάδι.

Για να διασφαλίσει ότι κάθε λήψη καταγράφεται με ακρίβεια, η μηχανή διαθέτει ένα βελτιωμένο σύστημα αυτόματης εστίασης 61 σημείων με 41 σημεία AF τύπου σταυρού, τα οποία καλύπτουν ευρύτερη περιοχή από το παρελθόν και εστιάζουν υπό ασθενή φωτισμό έως -3EV. Για πρώτη φορά, κατά τη λήψη με επιλεγμένα extender και τηλεφακούς, το νέο σύστημα AF προσφέρει επίσης υποστήριξη AF f/8 και με τα 61 σημεία, επιτρέποντας ελεύθερη επιλογή του σημείο εστίασης.

Canon EOS-1D X Mark II_BEAUTY_BK_50mm USM

Επιπρόσθετα των δημοφιλών επαγγελματικών τεχνολογιών αυτόματης εστίασης της Canon –με ρυθμίσεις EOS iTR και AF Case– η EOS-1D X Mark II περιλαμβάνει επίσης τη νέα δυνατότητα AI Servo AF III+, η οποία βελτιώνει την ευαισθησία παρακολούθησης σε σκηνές όπου ενδέχεται να υπάρξουν ξαφνικές κινήσεις του θέματος για παράδειγμα, άγρια ζώα που μετακινούνται γρήγορα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ένας νέος αισθητήρας φωτομέτρησης 360k RGB+IR, που συνεργάζεται με το σύστημα AF, προσφέρει έκθεση με ακρίβεια και βελτιωμένο εντοπισμό των θεμάτων. Επίσης, η λειτουργία Ανίχνευσης τρεμοπαίγματος, που παρουσιάστηκε αρχικά στην EOS 7D Mark II, εγγυάται συνεπή αποτελέσματα υπό τεχνητό φωτισμό και είναι ιδανική για αθλητικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους.

Η EOS-1D X Mark II έχει δυνατότητα καταγραφής 14 καρέ ανά δευτερόλεπτο με πλήρη παρακολούθηση AF/AE και σε μορφή RAW. Για όσους χρειάζονται ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα, υπάρχει δυνατότητα λήψης με ρυθμό 16fps σε κατάσταση Άμεσης προβολής χωρίς αυτόματη εστίαση. Με τη νέα δυνατότητα υποστήριξης καρτών CFast 2.0, η μηχανή μπορεί να καταγράφει απεριόριστες εικόνες JPEG ή 170 εικόνες RAW σε συνεχή λήψη υψηλής ταχύτητας.

Η EOS-1D X Mark II έχει την πιο άμεση απόκριση από όλες τις DSLR της σειράς EOS μέχρι σήμερα, εν μέρει χάρη στους νέους διπλούς επεξεργαστές «DIGIC 6+» που φροντίζουν για την ταχύτατη επεξεργασία του τεράστιου όγκου δεδομένων που αποτυπώνει ο αισθητήρας.

Η κληρονομιά της Canon στον τομέα των ταινιών 4K εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο στην EOS-1D X Mark II, καθώς παρέχει στους κινηματογραφιστές τη δυνατότητα εγγραφής με ανάλυση 4K (4096 x 2160) και ρυθμό καρέ έως 60fps στην κάρτα CFast 2.0. Επιτρέπει επίσης την εγγραφή ταινιών Full HD (1920 x 1080p) με τον ρυθμό των 120fps. Οι κρίσιμες στιγμές από μια σκηνή 4K 60fps μπορούν να εξαχθούν με τη μορφή στατικής εικόνας υψηλής ανάλυσης 8,8MP, δίνοντας στον χρήστη ακόμη περισσότερο έλεγχο για το ακριβές χρονικό σημείο της καταγραφής.

Οι κινηματογραφιστές θα απολαύσουν τη γρήγορη και ομαλή αυτόματη εστίαση κατά τη λήψη σε ανάλυση 4K και Full HD, χάρη στην τεχνολογία Dual Pixel CMOS AF της Canon και τη λειτουργία Servo AF ταινίας, ενώ το πάνελ αφής LCD επιτρέπει την άμεση επιλογή σημείων AF κατά τη λήψη ταινιών.

Τέλος, η διασύνδεση μέσω ενσύρματου τοπικού δικτύου Ethernet και SuperSpeed USB 3.0 επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν τον τρόπο κοινής χρήσης των εικόνων – μέσω FTP ή απευθείας σε υπολογιστές. Επιπλέον, η νέα μονάδα ασύρματης μεταφοράς αρχείων WFT-E8 υποστηρίζει επίσης το πρότυπο υψηλής ταχύτητας 802.11ac (ζώνη συχνοτήτων 5 GHz).

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons