Η Canon ανακοινώνει τη νέα EOS 5D Mark IV

by George Polyzos • On 27-08-2016 • AT 10:27 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

Canon EOS+5D+Mark+IV+FSL+w+EF+24-70mm

Η Canon παρουσίασε την EOS 5D Mark IV, τη νεότερη προσθήκη στην οικογένεια EOS 5D, σχεδιασμένη για φωτογράφους που αναζητούν την αποτύπωση της τέλειας λήψης.

Ως διάδοχος της EOS 5D Mark III, η μηχανή έχει σχεδιαστεί ανταποκρινόμενη άμεσα σε σχόλια και παρατηρήσεις της φωτογραφικής κοινότητας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί το πλέον ευέλικτο μοντέλο EOS, που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα.

Η EOS 5D Mark IV διαθέτει το νέο αισθητήρα της Canon με ανάλυση 30,4 Megapixel και τεχνολογία CMOS, παρέχοντας εικόνες με λεπτομέρεια ακόμα και στα πιο φωτεινά σημεία ή τις πιο έντονες σκιάσεις. Με εύρος ISO από 100 έως 32.000, επεκτεινόμενο από 50 έως 102.400, μπορεί να αποτυπώσει εικόνες σε ένα εύρος περιβάλλοντος φωτισμού. Ο βελτιωμένος αλγόριθμος επεξεργασίας εικόνας παρέχει πρόσθετη ενίσχυση της ποιότητας απεικόνισης, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ιδανικός για φωτορεπόρτερ που απαιτούν εντυπωσιακές εικόνες, ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού.

Canon EOS+5D+Mark+IV+TOP+w+EF+24-105mm

Η ανίχνευση και συνεχής παρακολούθηση προσώπων και χρώματος των κινούμενων θεμάτων είναι εύκολη υπόθεση, χάρη στο σύστημα αυτόματης εστίασης της EOS 5D Mark IV 61 σημείων με αυτόματη εστίαση ευρείας περιοχής. To σύστημα αυτόματης εστίασης 61 σημείων και 41 διασταυρούμενων σημείων αυτόματης εστίασης, καλύπτει μια εκτεταμένη επιφάνεια αισθητήρα και προσφέρει δυνατότητα εστίασης ακόμα και κάτω από το σεληνόφως σε τιμή έκθεσης EV -3 για κατάσταση λήψης μέσα από το οπτικό σκόπευτρο, ή σε EV -4 για σκόπευση Live View.

Η EOS 5D Mark IV επιτρέπει τη χρήση extenders με όλους τους τηλεφακούς για αυτόματη εστίαση σε τιμή διαφράγματος f/8 σε όλα τα 61 σημεία, συμπεριλαμβανομένων 21 διασταυρούμενων τύπων για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια. Η υψηλής ανάλυσης LCD οθόνη 3,2 ιντσών, με λειτουργία αφής σε όλα τα μενού επιλογών, συνδυάζεται με ένα νέο πλήκτρο AF «Area Selection» που προσφέρει γρήγορη επιλογή για το σημείο αυτόματης εστίασης. Επιπλέον, η κάμερα περιλαμβάνει έναν προηγμένο αισθητήρα μέτρησης 150Κ RGB+IR με ένα εξειδικευμένο επεξεργαστή DIGIC 6, για ακριβή έκθεση, ανίχνευση θέματος και εντοπισμό.

Η EOS 5D Mark IV προσφέρει λήψη βίντεο από DSLR στα 4Κ, 120p HD, Dual Pixel CMOS AF, κατάσταση λήψης time lapse και νέα κατάσταση λήψης βίντεο υψηλού δυναμικού εύρους (HDR movie).

Canon EOS+5D+Mark+IV+WITB4+w+EF+24-105mm

Η νέα EOS 5D Mark IV διαθέτει ένα πλήθος νέων και εξελιγμένων χαρακτηριστικών, οι οποίες προήλθαν από τις απαιτήσεις της επαγγελματικής κοινότητας φωτογράφων της Canon, παρέχοντας ασυναγώνιστη ευελιξία και συνδεσιμότητα. Το ενσωματωμένο WiFi επιτρέπει εξ αποστάσεως χειρισμό, καθώς και ασφαλή μεταφορά αρχείων με τα πρωτόκολλα FTPS/FTP, μέσω έξυπνων συσκευών, αξιοποιώντας την εφαρμογή Canon Camera Connect, ενώ υπάρχει και τεχνολογία NFC, με την οποία εξασφαλίζεται άμεση επικοινωνία με συμβατές συσκευές. Το GPS επισημαίνει τη γεωγραφική θέση κάθε εικόνας στα μεταδεδομένα EXIF με αυτόματες ενημερώσεις ώρας, βοηθώντας έτσι τη διαχείριση των αρχείων. Παράλληλα, και για πρώτη φορά, υποστηρίζονται μεταδεδομένα τύπου IPTC, με πληροφορίες σχετικά με λεπτομέρειες λήψης, οι οποίες ενσωματώνονται αυτομάτως.

Η βελτιωμένη ανθεκτικότητα σε νερό και σκόνη, καθιστά την κάμερα ιδανική για τους φωτογράφους που ταξιδεύουν και τους φωτορεπόρτερ που εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες.

Τέλος, η Canon ανακοίνωσε και δύο νέους φακούς υψηλής απόδοσης στη σειρά L, οι οποίοι ταιριάζουν ιδανικά με τη νέα EOS, και συγκεκριμένα τον EF 24-105mm F/4L IS II USM και τον EF 16-35mm f/2.8L III USM.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons