Η Bosch επεκτείνεται στο cloud λόγω των αναγκών του IoT

by George Polyzos • On 10-03-2016 • AT 5:18 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet Τεχνολογία

iot-graphic

Η γερμανική Bosch πρόκειται να λανσάρει ένα ιδιόκτητο δίκτυο στο cloud το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη διασύνδεση των πάντων: από αυτοκίνητα μέχρι πλυντήρια, πάντα μέσω του Διαδικτύου.

Η σχετική ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και αυτόματα έβαλε την γερμανική εταιρεία αντιμέτωπη με σειρά αμερικανικών εταιρειών κολοσσών που δραστηριοποιούνται στον χώρο όπως οι Amazon, Google, Microsoft και IBM.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στο Βερολίνο όπου ο διευθύνων σύμβουλος της Bosch, Volkmar Denner, δήλωσε ότι στόχος είναι η εταιρεία να δημιουργήσει το δικό της δίκτυο IoT το οποίο θα συνδυάζεται με την εμπειρία στην κατασκευή συσκευών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Η έδρα του υπολογιστικού κέντρου της Bosch θα είναι στη Γερμανία. Όπως ανακοινώθηκε, σχεδιάζεται φέτος να «τρέξουν» στο cloud περί τις 50 εφαρμογές που έχει αναπτύξει εσωτερικά η Bosch, πριν γίνει το άνοιγμα σε άλλες εταιρείες, από το 2017 και έπειτα. Επιπλέον, σχεδιάζεται το λανσάρισμα πρόσθετων data centers, σε παγκόσμια κλίμακα, χωρίς ωστόσο να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Προς το παρόν είναι συνδεδεμένες στην σουίτα λογισμικού IoT της Bosch περισσότερες από πέντε εκατομμύρια συσκευές. Στις εφαρμογές που περιέχονται στην εν λόγω σουίτα περιλαμβάνονται σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου της οικιακής θερμοκρασίας αλλά και αισθητήρες που βοηθούν τους οδηγούς να βρίσκουν χώρο παρκαρίσματος ή εφαρμογές που βοηθούν τις επιχειρήσεις να παρακολουθούν την ποιότητα των προϊόντων τους από τη στιγμή που αυτά αφήνουν τη γραμμή παραγωγής.

Η Bosch δεν ανακοίνωσε το ποσό της σχετικής επένδυσης, ωστόσο αποκάλυψε ότι επενδύει τα τελευταία χρόνια, ετησίως, το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ σε νέες τεχνολογίες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, η γερμανική βιομηχανία, της οποίας ζωτικό τμήμα είναι και η Bosch, επιχειρεί να μετατραπεί από απλός κατασκευαστής εξοπλισμού και σε πάροχο υπηρεσιών χρησιμοποιώντας δεδομένα που παράγονται από τον συγκεκριμένο εξοπλισμό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons