Η BlackBerry σταματά να σχεδιάζει και να παράγει τα δικά της smartphones

by George Polyzos • On 28-09-2016 • AT 4:45 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

blackberryz10-lifestyle

Η BlackBerry μετά και τα τελευταία, απογοητευτικά, οικονομικά της αποτελέσματα ανακοίνωσε ότι σταματά τον σχεδιασμό και την παραγωγή των δικών της smartphones, στρεφόμενη στο outsourcing.

Η εταιρεία κατέγραψε απώλειες ύψους οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο και ο διευθύνων σύμβουλος, John Chen, έκανε πράξη αυτό που είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο: «εάν η παραγωγή hardware δεν φέρνει κέρδη έως τον Σεπτέμβριο, τότε θα είναι η ώρα να αποχωρήσουμε».

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν πλέον BlackBerry συσκευές. Θα υπάρχουν αλλά αυτές δεν θα είναι σχεδιασμένες εσωτερικά, θα είναι σχεδιασμένες και κατασκευασμένες από κάποια άλλη βιομηχανία. Άλλωστε και η τελευταία συσκευή της εταιρείας, το DTEK50, βασίσθηκε στη λογική του outsourcing: πρόκειται πρακτικά για μία συσκευή Alcatel η οποία κατασκευάζεται από την TCL.

Ο πυρήνας των εργασιών της BlackBerry παραμένει το λογισμικό με έμφαση στην ασφάλεια και στις λύσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρόλα αυτά τους τελευταίους μήνες «χάθηκαν» μερικοί από τους πιο ξεχωριστούς πελάτες της εταιρείας όπως ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και τα μέλη της Αμερικανικής Γερουσίας.

Αρκετές από τις λύσεις ασφαλείας της εταιρείας έχουν πλέον μεταπηδήσει και στο λειτουργικό σύστημα Android (BBM) ενώ η πλατφόρμα QNX επεκτείνεται πλέον και στον τομέα των αυτό-οδηγούμενων οχημάτων. Επιπλέον, πρόσφατα η εταιρεία ανέπτυξε και τη λύση Radar, έναν συνδυασμό hardware και software που προσφέρει στις ναυτιλιακές εταιρείες παρακολούθηση εμπορευμάτων σε πραγματικό χρόνο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons