Η Avast προχωρά στην εξαγορά της AVG έναντι 1,3 δισ. δολαρίων

by George Polyzos • On 08-07-2016 • AT 2:46 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing Newsroom

handshake

Η Avast ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγοράσει την AVG καταβάλλοντας συνολικό τίμημα ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με απώτερο στόχο τη μεγέθυνση και ισχυροποίησή της.

Όπως έγινε γνωστό, η Avast θα προσφέρει 25 δολάρια ανά μετοχή στους μετόχους της AVG, δηλαδή τιμή περίπου 30% υψηλότερη από τη σημερινή χρηματιστηριακή της αξία.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Avast υποστηρίζει ότι η συμφωνία θα μπορούσε να της δώσει ένα συνδυασμένο δίκτυο 400 εκατομμυρίων endpoints, εκ των οποίων τα 160 εκατομμύρια θα είναι φορητές συσκευές. Το σύνολο αυτών των endpoints «θα λειτουργούν σαν de facto αισθητήρες, προσφέροντας πληροφορίες σχετικά με κακόβουλο λογισμικό ώστε να γίνεται ευκολότερος ο εντοπισμός και η εξουδετέρωση νέων απειλών, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτές εμφανίζονται».

Χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα η Avast θα είναι σε θέση να ενδυναμώσει τα προϊόντα της και επιπλέον να επεκταθεί σε νέες αγορές όπως αυτή της ασφάλειας στις συσκευές του Internet of Things.

Η εξαγορά έχει καταρχήν εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Avast, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της AVG συνιστά στους μετόχους να κάνουν αποδεκτή τη συμφωνία. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Οκτωβρίου, ανάλογα με τις αποφάσεις των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών.

«Θεωρούμε ότι η συνένωση δυνάμεων με την Avast, μία ιδιωτική επιχείρηση με σημαντικούς πόρους, υποστηρίζει πλήρως τους στόχους ανάπτυξής μας και εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μετόχων μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Gary Kovacs, διευθύνων σύμβουλος της AVG.

Η AVG ιδρύθηκε στην (τότε) Τσεχοσλοβακία στις αρχές της δεκαετίας του 1990, με την αρχική ονομασία να είναι Grisoft, πριν μετεξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα brands στον τομέα των εφαρμογών ασφαλείας για desktop και mobile συσκευές. Η σημερινή έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο Άμστερνταμ.

Η Avast επίσης έλκει την καταγωγή της από την πρώην Τσεχοσλοβακία, καθώς η εταιρεία ιδρύθηκε στην Πράγα το 1988. Έκτοτε, η εταιρεία εξελίχθηκε σε μία από τις κορυφαίες στον τομέα της online ασφάλειας ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις ελέγχει αυτή τη στιγμή το 20% της παγκόσμιας αγοράς λογισμικού ασφαλείας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons