Η Apple σχεδιάζει ριζική αναβάθμιση των οθονών στα μελλοντικά iPhone

by George Polyzos • On 03-03-2016 • AT 4:07 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

iphone-6

Μπορεί επίσημα να μην έχουν ανακοινωθεί καν τα επόμενα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, ωστόσο ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για τα υποτιθέμενα iPhone 7s που πρόκειται να κυκλοφορήσουν το 2017.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κινεζικής έκδοσης της ιστοσελίδας Nikkei, η Apple φέρεται να σχεδιάζει τη μετάπτωση από τις οθόνες LCD που χρησιμοποιεί σήμερα στις οθόνες τεχνολογίας OLED. Αυτό πρόκειται να γίνει την επόμενη χρονιά, το 2017, δηλαδή ένα με δύο χρόνια απ’ ότι αρχικά υπολογιζόταν.

Η τεχνολογία πάνελ OLED δίνει αφενός φωτεινότερες οθόνες και αφετέρου είναι πολύ πιο λεπτές, ελαφρές και εύκαμπτες από τις σημερινές οθόνες IPS LCD που χρησιμοποιούνται στις συσκευές iPhone. Επιπλέον, η τεχνολογία OLED δίνει στις οθόνες βαθύτερο μαύρο και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, όπως αποδεικνύει και το «πείραμα» της Apple με το Apple Watch.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα 9to5Mac το κόστος της συμφωνίας μετάβασης στις οθόνες OLED με τις Samsung και LG θα έχει κόστος περί τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Να υπενθυμίσουμε ότι τα Galaxy S7 και Galaxy S7 edge διαθέτουν οθόνες τεχνολογίας AMOLED, με χαρακτηριστικά always-on ώστε να παρέχουν συνεχώς ενημερώσεις και ειδοποιήσεις στον χρήστη χωρίς να υπάρχει επιβάρυνση της μπαταρίας της συσκευής. Ανάλογα χαρακτηριστικά, αλλά με panel τεχνολογίας IPS διαθέτει και το LG G5.

Φυσικά, η μετάβαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα και ως εκ τούτου τα επόμενα iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα χρησιμοποιούν οθόνες ανάλογης τεχνολογίας με τα σημερινά μοντέλα. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι το 2017 θα είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών στις οθόνες των επόμενων iPhone.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δέν αντέχω τόση καινοτομία από τα αμερικανάκια….

  2. Πόσο μπροστά είναι αυτή η Απλ τέλος πάντων….

Top

Show Buttons
Hide Buttons