Η Apple φέρεται να εξαγοράζει startup που ειδικεύεται στο face recognition

by George Polyzos • On 20-02-2017 • AT 12:20 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile Τεχνολογία

Η Apple φέρεται να έχει προχωρήσει στην εξαγορά της ισραηλινής startup RealFace, η οποία ειδικεύεται στο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, το οποίο μπορεί να αντικαταστήσει τις υφιστάμενες τεχνικές ξεκλειδώματος ενός smartphone.

Την αποκάλυψη έκανε η ισραηλινή επιχειρηματική ιστοσελίδα Calcalist εκτιμώντας παράλληλα ότι το κόστος της εξαγοράς ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια δολάρια. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα CNET, η Apple δεν έχει προχωρήσει σε επιβεβαίωση του δημοσιεύματος αλλά η Startup Nation Central, η ισραηλινή βάση δεδομένων για τις εταιρείες τεχνολογίας της χώρας, αναφέρει ότι η εξαγορά έγινε εντός του Φεβρουαρίου.

Η RealFace ιδρύθηκε μόλις το 2014 και είχε την έδρα της στο Τελ Αβίβ. Το πρώτο της προϊόν ήταν μία εφαρμογή με την ονομασία Pickeez, η οποία είχε την ικανότητα να επιλέγει τις καλύτερες φωτογραφίες του χρήστη μέσα από εναλλακτικές πλατφόρμες χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Μέχρι την υποτιθέμενη εξαγορά της από την Apple, η RealFace είχε καταφέρει να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, απασχολεί προσωπικό δέκα ατόμων και έχει πελάτες σε Κίνα, Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός φυσικά από το Ισραήλ.

Κάτι ανάλογο προσφέρει και το νέο λειτουργικό σύστημα iOS 10, αλλά οι φήμες θέλουν την αμερικανική εταιρεία να εξετάζει σοβαρά τη χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου σαν ένα μέσο πιστοποίησης της ταυτότητας του χρήστη, αντικαθιστώντας το δακτυλικό αποτύπωμα και την εισαγωγή κωδικού. Άλλωστε, γνωστή είναι η θεωρία που θέλει το iPhone 8 να εξοπλίζεται, μεταξύ άλλων, και με σαρωτή της ίριδας του ματιού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Calcalist αυτή ήταν η τέταρτη εξαγορά εταιρεία που πραγματοποιεί η Apple στο Ισραήλ. Είχαν προηγηθεί η Anobit το 2011 (κατασκευαστής flash memory), η PrimeSense το 2013 (εταιρεία κατασκευής 3D αισθητήρων) και η LinX το 2015 (τεχνολογία καμερών).

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons