Η Apple αναπτύσσει λογισμικό για αυτό-οδηγούμενα οχήματα

by George Polyzos • On 14-06-2017 • AT 12:24 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Ο Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple, επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν την αμερικανική εταιρεία να εργάζεται σε τεχνολογίες που σχετίζονται με τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα.

«Επικεντρωνόμαστε στα αυτόνομα συστήματα» ανέφερε ο Cook σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο Bloomberg, για να συμπληρώσει ότι «πρόκειται για τεχνολογία την οποία θεωρούμε πολύ σημαντική, ίσως είναι ένα από τα πλέον δύσκολα εγχειρήματα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, στα οποία εργαζόμαστε».

Ωστόσο, το αφεντικό της Apple δεν ξεκαθάρισε ακριβώς σε ποιον τομέα αυτοκίνησης επικεντρώνονται οι εργασίες. «Θα δούμε που θα μας οδηγήσει αυτή η προσπάθεια» ανέφερε ο Tim Cook, «ειλικρινά δεν ξέρουμε που θα καταλήξουμε, βλέποντας το θέμα από προϊοντική άποψη».

Επίσης, παραδέχθηκε ότι αυτή την περίοδο γινόμαστε μάρτυρες σημαντικών αλλαγών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις αλλαγές να περιλαμβάνουν τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και τις εφαρμογές λογισμικού εντός των οχημάτων. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Tim Cook αποθέωσε τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, λέγοντας «είναι μία εξαιρετική εμπειρία να μην σταματάς για τροφοδοσία στο βενζινάδικο».

Παρά τις αποκαλύψεις, ο CEO της Apple δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στο Project Titan το οποίο φημολογείται ότι είναι το κωδικό όνομα του αρχικού προγράμματος ανάπτυξης οχήματος νέας τεχνολογίας από την εταιρεία. Νεότερες φήμες θέλουν το Project Titan να αφορά στην ανάπτυξη ενός αυτόνομου συστήματος οδήγησης και όχι ένα ολοκληρωμένο όχημα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons