Η Apple ανακοινώνει νέο μικρότερο iPad Pro στις 9,7 ίντσες

by George Polyzos • On 22-03-2016 • AT 2:20 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

ipad-pro-201603-03

Η Apple ανακοίνωσε την προσθήκη ενός νέου μέλους στην οικογένεια συσκευών iPad και συγκεκριμένα στη σειρά των μοντέλων Pro, με οθόνη διαγωνίου 9,7 ιντσών αντί των 12,9 στις προηγούμενες εκδόσεις.

Το νέο iPad Pro των 9,7 ιντσών θα αποτελεί αντικαταστάτη του iPad Air 2 (και αυτό με οθόνη 9,7 ίντσες), παρά το γεγονός ότι ανήκουν σε διαφορετικές σειρές προϊόντων. «Θεωρούμε ότι αυτό το iPad θα αποτελέσει την τέλεια έκφραση του μέλλοντος του computing» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Tim Cook, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η Apple βασίζει πολλά στη συγκεκριμένη συσκευή.

Βασική διαφορά στα νέα μοντέλα αποτελεί η σαφώς πιο προηγμένη οθόνη του νέου iPad Pro με 40% λιγότερη αντανάκλαση, 25% περισσότερη φωτεινότητα, ενώ υποστηρίζει και το Night Shift, το νέο χαρακτηριστικό του λειτουργικού iOS 9.3, το οποίο δίνει έναν κίτρινο τόνο στην οθόνη όταν βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο και ο ήλιος δύει. Επιπλέον, το iPad Pro των 9,7 ιντσών ενσωματώνει δύο νέους αισθητήρες φωτός τεσσάρων καναλιών.

ipad-pro-9-7-1

Όπως και το μεγαλύτερο iPad Pro, το μοντέλο των 9,7 ιντσών διαθέτει τέσσερα ηχεία και επεξεργαστή A9X με υποστήριξη πρόσβασης σε δίκτυα LTE και 802.11ac Wi-Fi. Επιπρόσθετα, διαθέτει την κάμερα iSight του iPhone 6S, ανάλυσης 12 Megapixel με ικανότητα λήψης βίντεο 4K. Αντίστοιχα, στο εμπρόσθιο τμήμα βρίσκεται η κάμερα FaceTime HD ανάλυσης 5 Megapixel με Retina Flash.

ipad-pro-201603-04

Παράλληλα με την ταμπλέτα η Apple παρουσίασε και το Smart Keyboard για το νέο iPad, το οποίο είναι αντίστοιχο του μεγαλύτερου iPad Pro αλλά στο ανάλογο μέγεθος, ενώ υποστηρίζεται και η χρήση του Apple Pencil. Το iPad Pro των 9,7 ιντσών θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερα εναλλακτικά χρώματα: ασημί, μαύρο, χρυσό και rose gold. Τέλος, θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου: 32GB, 128GB και 256GB, για πρώτη φορά σε συσκευή με λειτουργικό iOS.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέα ταμπλέτας τονίστηκε ότι η διαγώνιος των 9,7 ιντσών αποτελεί την δημοφιλέστερη επιλογή. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι έχουν πουληθεί τα τελευταία χρόνια 200 εκατομμύρια συσκευές iPad με διαγώνιο στις 9,7 ίντσες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons