Η απάντηση της Microsoft στο Chrome OS ονομάζεται Windows 10 S

by George Polyzos • On 03-05-2017 • AT 1:59 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Το Windows 10 S της Microsoft στοχεύει στην εκπαιδευτική κοινότητα αποτελώντας ένα ελαφρύ και ασφαλές λειτουργικό σύστημα που θα έρχεται σε συνδυασμό με ανάλογα χαμηλού κόστους laptops.

Πιο αναλυτικά, η νέα έκδοση των Windows 10 ανακοινώθηκε χθες στο ειδικό event που πραγματοποίησε η Microsoft στη Νέα Υόρκη στοχεύοντας στην κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητας, και όχι μόνο. Τα χαρακτηριστικά του Windows 10 S θυμίζουν αρκετά τον τρόπο λειτουργίας του Chrome OS στα Chromebooks.

Το συνοδευτικό S αντιπροσωπεύει τις «βελτιωμένες, σημαντικές επιδόσεις και την ασφάλεια», σύμφωνα με τον Terry Myerson, επικεφαλής του τομέα Windows της Microsoft, ο οποίος πραγματοποίησε την παρουσίαση του νέου λειτουργικού συστήματος (streamlined, significant performance and security).

Εμφανισιακά το λειτουργικό σύστημα θυμίζει τα παραδοσιακά Windows 10, με τη διαφορά ότι θα «τρέχει» εφαρμογές που θα είναι διαθέσιμες στο Windows App Store, δηλαδή όλες οι εφαρμογές θα είναι πιστοποιημένες και ασφαλείς. Μαζί με τα Windows 10 S θα έρχεται και μία αντίστοιχη έκδοση του Office. Επίσης, θα υπάρχει και το Minecraft Education Edition. Να υπενθυμίσουμε ότι αντίστοιχα και στο Chrome OS ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο Chrome Web Store.

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, σειρά κατασκευαστών (Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Samsung και Toshiba) πρόκειται να προσφέρουν μοντέλα φορητών υπολογιστών με λειτουργικό σύστημα των Windows 10 S. Η τιμή των εν λόγω συστημάτων θα ξεκινά από τα 189 δολάρια με τη διαθεσιμότητα να ξεκινά από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Χαρακτηριστικό των Windows 10 S θα είναι η ευκολία χρήσης όπως και η εύκολη διαδικασία σεταρίσματος ενώ οι εφαρμογές θα είναι «συντονισμένες» με τους μαθητές ώστε να προωθείται η μάθηση. Το λειτουργικό σύστημα θα μπορεί να χρησιμοποιεί οποιονδήποτε internet browser αλλά ο Microsoft Edge θα έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons