Η ανάκληση του Galaxy Note 7 δεν έβλαψε την εικόνα της Samsung στις ΗΠΑ

by George Polyzos • On 23-11-2016 • AT 1:06 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Samsung Galaxy Note7 (1)

Η απόφαση της Samsung να ανακαλέσει τη συσκευή Galaxy Note 7 από τις παγκόσμιες αγορές φαίνεται ότι δεν επηρέασε τη διάθεση των Αμερικανών καταναλωτών να αγοράζουν συσκευές της κορεατικής εταιρείας.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Ipsos και το Reuters, το διάστημα από τις 26 Οκτωβρίου έως και τις 9 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, οι χρήστες συσκευών Samsung φέρονται τόσο πιστοί στο brand που έχουν επιλέξει όσο και χρήστες συσκευών της Apple. Μάλιστα, άνθρωποι που γνώριζαν για την ανάκληση του Note 7 εκδήλωναν το ίδιο ενδιαφέρον για τις συσκευές της Samsung με εκείνους που δεν είχαν την παραμικρή ιδέα.

Από αυτούς που γνώριζαν για την ανάκληση του Note 7, το 27% δήλωνε ότι ένα Samsung smartphone θα παρέμενε η πρώτη του επιλογή εάν προχωρούσε σε αγορά εκείνη την περίοδο. Το αντίστοιχο ποσοστό ανάμεσα σε αυτούς που δεν γνώριζαν για την ανάκληση έφτανε στο 25%.

Η πίστη στο brand Samsung, σύμφωνα με την έρευνα, παραμένει εξαιρετικά υψηλή. Το 91% των καταναλωτών που είναι ήδη χρήστες συσκευών Samsung δηλώνουν ότι θα προτιμούσαν και η επόμενη συσκευή τους να προέρχεται από τον ίδιο κατασκευαστή. Επιπλέον, το 92% των χρηστών Samsung δηλώνουν ότι πιθανότατα θα ξανά-αγόραζαν κάποιο προϊόν της ίδιας εταιρείας, γενικά.

Τα παραπάνω ποσοστά είναι αντίστοιχα με τα ποσοστά που παρατηρούνται ανάμεσα στους καταναλωτές που προτιμούν συσκευές της Apple: το 92% πιθανότατα θα επέλεγε εκ νέου μία συσκευή iPhone μελλοντικά και το 89% θα αγόραζε οποιοδήποτε άλλο προϊόν της Apple.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η έρευνα των Ipsos/ Reuters δεν ξεκαθάρισε κατά πόσο η ανάκληση αυτή καθαυτή επηρέασε το καταναλωτικό κοινό. Αντίθετα, η μέτρηση αφορούσε κυρίως το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού να αγοράσει smartphones της Samsung και όχι πώς η ανάκληση θα επηρέαζε την απόφασή τους.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons