10% ετήσιες πωλήσεις υβριδικών θέλει η Honda

by Stefanos Kofopoulos • On 14-01-2008 • AT 1:54 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Honda Civic Hybrid

Όταν ο πρόεδρος την Honda ανακοινώνει επισήμως ότι η εταιρεία στοχεύει σε 10% ετήσιες πωλήσεις υβριδικών αυτοκινήτων μέχρι το 2010, κάτι συμβαίνει στον πλανήτη και στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Ο Takeo Fukui δήλωσε ότι μέχρι το τέλος της δεκαετίας η Honda θα παρουσιάσει δύο νέα μικρά μοντέλα υβριδικής τεχνολογίας αν και πιστεύει ότι το μέλλον βρίσκεται σε μια πληθώρα εναλλακτικών πηγών ενέργειας για τα αυτοκίνητα. Ηλεκτροκινητήρες με βεζινοκινητήρες είναι το υβριδικό μοντέλο που συναντάμε σήμερα αλλά παράλληλα γίνονται τα πρώτα βήματα δημιουργικής και εμπορικής διάθεσης κινητήρων – αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το υδρογόνο, όπως το νέο σεντάν Honda FCX Clarity που αναμένεται σε περιορισμένη διάθεση για δοκιμές φέτος στην Καλιφόρνια.

Στην Ελλάδα η εταιρεία διαθέτει ήδη το Honda Civic Hybrid που φαίνεται να ακολουθεί πιστά τον οικολογικό δρόμο με χαμηλότερες εκομπές διοξειδίου του άνθρακα. Οι Ιάπωνες τολμούν και δημιουργούν…

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν το θέλει μόνο η Honda νομίζω και εμείς το θέλουμε!

 2. @nmpardakis: Εννοείς νέα υβριδικά μοντέλα?

 3. Μέχρι το 2010 θα έχουμε πάρα πολλά νέα υβριδικά μοντέλα. Εκτός από τα πολύ γνωστά (Prius / Civic) ήδη κυκλοφορούν και από άλλες εταιρίες όπως η Ford π.χ.

  Για εμένα κλειδί στην υπόθεση είναι να βγει ένα μικρό υβριδικό αυτοκίνητο πόλης.

 4. @Γιάννης Νούσης: Μακάρι γιατί η κατάσταση είναι τραγική πλέον.

 5. Πάντως για όποιον θέλει μεγαλούτσικο, μεταχειρισμένο αυτοκίνητο να ξέρετε ότι το Toyota Prius έρχεται χωρίς δασμούς από Γερμανία σε πολύ καλή τιμή και εκτός από τη χαμηλή κατανάλωση έχει και άλλες οικονομικές ελαφρύνσεις π.χ. δεν έχει τέλη κυκλοφορίας. Εγώ το έχω περίπου 2,5 χρόνια και η μέση κατανάλωση είναι στα 6 λίτρα / 100 χλμ το χειμώνα και περίπου 5 το καλοκαίρι. Περισσότερα στο http://www.priusclub.gr και στο http://www.hybridcars.gr/

 6. @Γιάννης Νούσης: Σωστός.. να προσθέσω ότι επιτρέπεται και η ελεύθερη είσοδος στον δακτύλιο, right?

  θυμάσαι μέχρι πότε θα ισχύει το μέτρο για τα τέλη κυκλοφορίας; Έχω την εντύπωση ότι το κίνητρο είναι για κάποια χρόνια.

 7. Ναι μπαίνεις στο δακτύλιο κάθε μέρα.

  Η Toyota μου είχε πει για 5 χρόνια. Ωστόσο είχα διαβάσει το νόμο και δεν αναφέρει κάποια ημερομηνία λήξης για το συγκεκριμένο.

 8. ειναι αξιοπιστα βρε παιδια ή πρεπει να περιμενουμε μηπως βγαλουν προβλήματα?

Top

Show Buttons
Hide Buttons