Το ανθρώπινο DNA έχει όρια, η τεχνολογία θα βοηθήσει τους αθλητές

by Stefanos Kofopoulos • On 05-10-2010 • AT 8:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Το ανθρώπινο DNA έχει όρια, η τεχνολογία θα βοηθήσει τους αθλητές

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε όρια και η τεχνολογία μας βοηθάει να τα ξεπεράσουμε. Από την επικοινωνία μέχρι τον αθλητισμό, η τεχνολογία έχει δημιουργήσει μικρά θαύματα που δεκαετίες πριν ήταν απλά ιδέες συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας ενώ σήμερα θεωρούνται μέρος της καθημερινότητας. Κάπως έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα και στην περίπτωση του Speedo LZR που από την NASA βρέθηκε στο κορμί του Michael Phelps και από εκεί στην ιστορία του Ολυμπισμού.

Είναι αυτή η λεπτή διαχωριστική γραμμή που κάνει την διαφορά, το σπρώξιμο της τεχνολογίας για καλύτερες επιδόσεις με την βοήθεια της φυσικής και εξωτικών υλικών. Κάπου εδώ κολλάει και η έρευνα του Geoffroy Berthelot σε αθλητές υψηλού επιπέδου τα τελευταία 100 χρόνια. Το συμπέρασμα είναι απλό: οι αθλητές προσεγγίζουν πολύ γρήγορα τα όρια του ανθρώπινου DNA και αυτού που είναι εφικτό να πετύχει το ανθρώπινο κορμί.

Τα υπόλοιπα είναι καθαρά θέμα έρευνας, τεχνολογίας, κανόνων και Ολυμπιακού πνεύματος. Ερωτήματα, συμπεράσματα και αποφάσεις που θα καθορίσουν την εξέλιξη των υψηλών επιδόσεων και θα δώσουν απάντηση στο ερώτημα αν περισσότερο μετράει η συμμετοχή και ο συναγωνισμός ή οι απόλυτες επιδόσεις στα όρια του ανθρώπινου είδους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons