Ο Hugo Barra επιβεβαιώνει την αποχώρηση του, νέα θέση Vice President, Xiaomi Global

by Stefanos Kofopoulos • On 29-08-2013 • AT 2:19 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Ο Hugo Barra επιβεβαιώνει την αποχώρηση του, νέα θέση Vice President, Xiaomi Global

Ο Hugo Barra επιβεβαίωσε την αποχώρηση του από το Google και το Android και ανακοίνωσε την νέα θέση του στην Κινεζική εταιρεία Xiaomi. Η νέα θέση του Hugo Barra είναι Vice President, Xiaomi Global.

Η Xiaomi κατασκευάζει high end smartphones αλλά και διάφορα ακόμη gadgets. Η εταιρεία μεγαλώνει και αναπτύσσεται σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ στην Κίνα απολαμβάνει τους καρπούς της επιτυχίας. Στην θέση του Vice President, Xiaomi Global ο Hugo Barra προφανώς θα βοηθήσει στην επέκταση των προϊόντων και τεχνολογιών της Xiaomi εκτός Κίνας.

Η εμπειρία του Hugo Barra στο Android είναι τεράστια και η Xiaomi χρησιμοποιεί το Android στα smartphones που κατασκευάζει, προσθέτοντας το δικό της software. Η Xiaomi και ο CEO, Lei Jun, κατηγορούνται ότι αντιγράφουν σε υπερβολικό βαθμό της Apple. Για τον Lei Jun μάλιστα υπάρχει ο χαρακτηρισμός “ψεύτικος Steve Jobs” επειδή φαίνεται να μιμείται τον τρόπο ντυσίματος του Steve Jobs αλλά και τον τρόπο παρουσίασης νέων προϊόντων.

Μια μικρή ακόμα δόση ειρωνείας για την επιλογή του Hugo Barra να γίνει ο Νο3 σε μια Κινεζική εταιρεία που προσπαθεί να αντιγράψει την Apple.

Στο αποχαιρετιστήριο άρθρο στο Google+ o Hugo Barra ευχαριστεί όλη την ομάδα του Android και ιδιαίτερα τα μεγάλα στελέχη, Andy Rubin, Hiroshi Lockheimer, Sundar Pichai, Vic Gundotra αφήνοντας εκτός οποιαδήποτε αναφορά στον Larry Page και Sergey Brin. Γεγονός πολύ περίεργο για τον άνθρωπο που μέχρι πρόσφατα ήταν το πρόσωπο του Android στις ανακοινώσεις νέων προϊόντων και υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα το νέο Nexus 7 tablet αλλά και το πρόσφατο Google I/O 2013.

Η αποχώρηση του Hugo Barra φαίνεται να έχει σχέση με το πρόσφατο διαζύγιο του Sergey Brin και της επιλογής του συνιδρυτή του Google να συνάψει σχέση με την πρώην σύντροφο του Hugo Barra.

Hugo Barra γραφει στο Google+

“A new Android chapter

After nearly 5½ years at Google and almost 3 years as a member of the Android team — the most amazing group of people I’ve ever worked with in my life — I have decided to start a new career chapter.

In a few weeks, I’ll be joining the Xiaomi team in China to help them expand their incredible product portfolio and business globally — as Vice President, Xiaomi Global. I’m really looking forward to this new challenge, and am particularly excited about the opportunity to continue to help drive the Android ecosystem.

It has been an amazing ride and true honor to be part of the Android team at Google, and I especially want to thank +Andy Rubin , +Hiroshi Lockheimer , +Sundar Pichai and +Vic Gundotra for their phenomenal support and mentorship over the years.

+Android team, I will truly miss you all!”

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons