Huawei: Το επόμενο βήμα δεν είναι μετέωρο, είναι βήμα υπεροχής

by George Polyzos • On 23-10-2018 • AT 2:37 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

«Welcome to A higher Intelligence», με αυτή την φράση υποδέχθηκε η Huawei τους καλεσμένους της στο επίσημο λανσάρισμα της νέας Mate 20 Series, η οποία όντως μας εισάγει σε μία ανώτερη μορφή smartphone.

Η παρουσίαση έγινε στο Λονδίνο από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κύριο Richard Yu, ο οποίος στο ξεκίνημα έκανε μία μικρή αναδρομή στην ιστορία της Mate Series η οποία κατά παράδοση φέρνει στοιχεία νεοτερισμού στην αγορά. Το 2013 ήταν το Mate 1 που έφερε τότε την μεγαλύτερη οθόνη σε smartphone στις 6,1 ίντσες, για να καταλήξει το 2017 και στο Mate 10 το οποίο ήταν το πρώτο smartphone της αγοράς με chip Τεχνητής Νοημοσύνης. Για φέτος, το επόμενο βήμα, είναι το «πιο ισχυρό και πιο ευφυές smartphone που έχει κατασκευαστεί».

Αυτά που ανακοινώθηκαν στη συνέχεια απέδειξαν ότι το επόμενο βήμα της Huawei δεν είναι καθόλου μετέωρο. Αντίθετα, πρόκειται για ένα σταθερό βήμα προς τα εμπρός φέρνοντας την κινεζική εταιρεία όχι απλά στο ίδιο επίπεδο με τον άμεσο ανταγωνισμό της αλλά ίσως και ένα βήμα μπροστά από αυτόν. Τουλάχιστον σε αυτή την χρονική συγκυρία. Άλλωστε, αυτό φαίνεται και από τις προ-παραγγελίες του νέου Huawei Mate 20 Pro στην Ελλάδα οι οποίες είναι κατά πολύ ανώτερες του αναμενομένου.

Τα βασικά μοντέλα τα οποία ανακοινώθηκαν στο Λονδίνο είναι το Mate 20 και το Mate 20 Pro (το μόνο από τα δύο που έρχεται στην ελληνική αγορά). Η μελλοντική επιτυχία της Mate 20 Series βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες: στον όμορφο σχεδιασμό, στην εξαιρετική απόδοση, στις ιδιαίτερες φωτογραφικές ικανότητες και στην ενσωματωμένη «ευφυία» της συσκευής, δηλαδή στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Ξεκινώντας από τον σχεδιασμό, το «τετράγωνο» που φιλοξενεί την τριπλή κάμερα και το φλας ουσιαστικά αποτελεί αντιγραφή των προβολέων γνωστής μάρκας σπορ αυτοκινήτων. Έμφαση έχει δοθεί στην συμμετρία των συσκευών και στην «τέλεια» κύλιση των γραμμών. Το αποτέλεσμα κρίνεται, προφανώς και αντικειμενικά, επιτυχημένο.

Το Mate 20 διαθέτει οθόνη διαγωνίου 6,53 ιντσών, ανάλυσης FHD+ (2244×1080 pixels) και αναλογία 18,7:9. Αντίστοιχα, το Mate 20 Pro έρχεται με curved OLED οθόνη 6,39 ιντσών και ανάλυσης 2K (3120×1440 pixels) η οποία έχει αναλογία πλευρών 19,5:9. Και οι δύο εκδόσεις έχουν την μεγαλύτερη αναλογία οθόνης/σώματος σε σχέση με τις άμεσα ανταγωνιστικές συσκευές. Επιπλέον, η εγκοπή στο επάνω μέρος της οθόνης και των δύο συσκευών είναι η μικρότερη της αγοράς: μόλις 8,9 χιλιοστά για το Mate 20 και 32,8 χιλιοστά για το Mate 20 Pro. Το ίδιο ισχύει και για το πάχος των πλαϊνών περιθωρίων των δύο συσκευών, στα 2,6 και 2,1 χιλιοστά αντίστοιχα.

Σημαντικό βήμα προόδου έχει επέλθει με την τοποθέτηση του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη (in-display fingerprint sensor) ενσωματώνοντας την τεχνολογία Dynamic Pressure Sensing (DPS) 10 επιπέδων η οποία σύμφωνα με την κατασκευάστρια επιτυγχάνει έως και 30% πιο γρήγορο ξεκλείδωμα της συσκευής. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η εισαγωγή ενός νέου προτύπου κάρτας μνήμης, της NM Card (nano memory card) η οποία είναι 45% μικρότερη από την MicroSD. Η νέα κάρτα θα μπορεί να τοποθετηθεί παράλληλα με την κάρτα SIM του χρήστη, στο ίδιο tray, εξοικονομώντας χώρο στο εσωτερικό της συσκευής.

Άλλα νέα στοιχεία είναι η ενσωμάτωση του καινοτόμου Invisible Dual Speaker ενώ για την αναπαραγωγή ήχου οι σχεδιαστές έχουν εκμεταλλευθεί και την υποδοχή USB, η οποία εκτός από την μεταφορά δεδομένων και φόρτισης πλέον χρησιμεύει και σαν ηχείο. Τέλος, σε επίπεδο σχεδιασμού, έχει ακολουθηθεί το πρότυπο IP68 για αυξημένη αντοχή σε νερό και σκόνη.

ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Στον πυλώνα της απόδοσης όλη η ουσία κρύβεται στον ενσωματωμένο Kirin 980, τον πρώτο 7nm επεξεργαστή για Android συσκευές, με τους νέους πυρήνες Cortex A76, διπλή NPU (Neural Processing Unit), νέα μονάδα γραφικών Mali G76 και το πρώτο modem Cat.21 που επιτυγχάνει ταχύτητες σύνδεσης 1,4Gbps. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι συσκευές της σειράς να υπόσχονται καλύτερες επιδόσεις συνολικής απόδοσης, επεξεργασίας γραφικών και επεξεργασίας σε επίπεδο Τεχνητής Νοημοσύνης.

Τα συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά εξασφαλίζουν ότι η Mate 20 Series δίνει έως και 51% βελτιωμένο χρόνο έναρξης των εφαρμογών και έως 47% ταχύτερη απόκριση κατά την πληκτρολόγηση. Ουσιαστικά οι εφαρμογές εκκινούν στιγμιαία με μηδενική καθυστέρηση, ενώ ταχύτερες είναι και οι συνδέσεις στα δίκτυα, Wi-Fi ή 4G.

Άλλο στοιχείο υψηλής απόδοσης είναι η μπαταρία (4000mAh για το Mate 20 και 4200mAh για το Mate 20 Pro) η οποία πέρα από την αυξημένη αυτονομία λόγω χωρητικότητας έχει και καλύτερη διαχείριση χάρη στην AI του Kirin 980 ο οποίος «μαθαίνει» τις συνήθειες του χρήστη και διοχετεύει ανάλογα τα αποθέματα ενέργειας. Πρόσθετο στοιχείο είναι η ικανότητα ταχείας φόρτισης της μπαταρίας χάρη στην τεχνολογία 40W Super Charge της Huawei. Ενδεικτικό είναι ότι σε μισή ώρα η μπαταρία φορτίζει μέχρι και το επίπεδο του 70%. Παράλληλα, η σειρά ενσωματώνει και την τεχνολογία 15W Wireless Quick Charge, η οποία σύμφωνα με την κατασκευάστρια είναι η ταχύτερη τεχνολογία ασύρματης φόρτισης σήμερα.

Ωστόσο, το «κερασάκι στην τούρτα» είναι η τεχνολογία Wireless Reverse Charge, η δυνατότητα δηλαδή του Mate 20 να λειτουργεί σαν power bank και να φορτίζει ασύρματα άλλες συσκευές, είτε αυτές είναι αξεσουάρ είτε είναι άλλα smartphones.

Επιπρόσθετα, η νέα σειρά Mate είναι εφοδιασμένη με τον ταχύτερο δέκτη Wi-Fi που είναι τοποθετημένος σήμερα σε smartphone (της τάξης των 1733Mbps) ενώ για αυξημένη ακρίβεια στον προσδιορισμό θέσης (έως και δέκα φορές) χρησιμοποιείται η τεχνολογία Dual-frequency GPS, ενώ και εδώ «εμπλέκεται» στην αναγνώριση σημείων η Τεχνητή Νοημοσύνη της συσκευής.

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

Ο τρίτος πυλώνας στον οποίο στηρίζεται το οικοδόμημα της Mate 20 Series είναι οι φωτογραφικές ικανότητες. Η «φωλιά» της κύριας κάμερας έχει μετακινηθεί από την άνω γωνία στη σειρά P20 στο κέντρο της πλάτης της συσκευής και έχει διάταξη τετραγώνου. Εκεί, το Mate 20 Pro φιλοξενεί έναν ευρυγώνιο φακό f/1.8 και αισθητήρα 40 Megapixel, έναν υπέρ-ευρυγώνιο φακό f/2.2 με αισθητήρα 20 Megapixel και έναν 3x τηλεφακό f/2.4 με αισθητήρα ανάλυσης 8 Megapixel. Αντίστοιχα, το Mate 20 διαθέτει υπέρ-ευρυγώνιο φακό f/2.2 με αισθητήρα 16 Megapixel, ευρυγώνιο f/1.8 με αισθητήρα 12 Megapixel και 2x τηλεφακό f/2.4 με αισθητήρα ανάλυσης 8 Megapixel.

Παράλληλα, οι δύο συσκευές έχουν πριμοδοτηθεί με μεγαλύτερο επεξεργαστή εικόνας ο οποίος είναι έως και 125% μεγαλύτερος από τους αντίστοιχους αισθητήρες στα Apple iPhone Xs Max και Samsung Galaxy Note9 (σύμφωνα πάντα με τα όσα ανακοίνωσε η Huawei). Ο επεξεργαστής εικόνας του Mate 20 Pro έχει μέγεθος 1/1,17 της ίντσας και του Mate 20 έχει μέγεθος 1/ 2.3 της ίντσας. Επιπλέον, υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία που φτάνει στην τιμή των ISO102400 στοιχείο που μεταφράζεται σε εντυπωσιακά βελτιωμένες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή ακόμη και τη νύχτα.

Επιπλέον, η κάμερα ενσωματώνει τεχνολογία Super HDR, λειτουργία προσωποποιημένου Bokeh, καλύτερη διαχείριση πολύ κοντινών λήψεων ή λήψεων με μεγάλο εύρος, εξαιρετική λειτουργία Panorama ενώ έχουν ενσωματωθεί και μια σειρά από ειδικά εφέ, τα οποία για ευνόητους λόγους η Huawei αποκαλεί Hollywood-like effects, στα οποία «εμπλέκεται» φυσικά και η AI των συσκευών.

Ειδικότερα το Mate 20 Pro διαθέτει στην εγκοπή, στο επάνω μέρος της οθόνης, ένα σύμπλεγμα αισθητήρων. Ουσιαστικά πρόκειται για την εμπρόσθια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 24 Megapixel, ο οποίος είναι  πλαισιωμένος από τον Dot Projector, τον Flood Illuminator, τον Proximity Sensor, τον Ambient Light Sensor και την IR Camera. Όλα αυτά πρακτικά δημιουργούν ένα σύστημα ξεκλειδώματος της συσκευής μέσω της αναγνώρισης του προσώπου. Το ξεκλείδωμα γίνεται ουσιαστικά στιγμιαία, σε χρόνο μόλις 0,6 δευτερόλεπτα.

ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Ο τελευταίος πυλώνας στον οποίο στηρίζεται τεχνολογικά η Mate 20 Series είναι αυτός της «ευφυίας», δηλαδή της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η σειρά εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του Kirin 980 χρησιμοποιώντας την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android της Google (9.0 Pie) στην διαμόρφωση EMUI9. Εδώ υπάρχει δυνατότητα χειρισμού της συσκευής μέσω του Gesture Navigation, παρέχονται περισσότερες δυνατότητες δημιουργίας «ιδιωτικών χώρων» στη συσκευή, και ασφάλειας των δεδομένων ενώ δεν λείπουν οι δυνατότητες παροχής πληροφοριών σχετικά με το τι «βλέπει» η κάμερα. Υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα υπολογισμού των θερμίδων των τροφών τις οποίες υπολογίζει η κάμερα…

Για τους χρήστες που θέλουν να έχουν τα δεδομένα στο κινητό τους και να μπορούν να δουλέψουν οποιαδήποτε στιγμή σε μεγαλύτερη οθόνη, η Mate 20 Series ενσωματώνει τη λειτουργία Huawei PC Mode μέσω του οποίου γίνεται ασύρματη προβολή σε οθόνη. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα άμεσου διαμοιρασμού δεδομένων μέσω του Huawei Share 3.0 που επιτρέπει την επικοινωνία με άλλα smartphones, υπολογιστές Windows ή Mac και εκτυπωτές. Στο ίδιο μήκος κύματος και η λειτουργία Touch to Share μέσω της οποίας μπορεί να γίνει η μεταφορά φωτογραφιών σε συμβατή συσκευή απλά ακουμπώντας επάνω της το Mate 20.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πέρα από τις βασικές εκδόσεις της σειράς Mate 20, η Huawei ανακοίνωσε την ειδική έκδοση Porsche Design | Huawei Mate 20 RS, η οποία είναι «ντυμένη» με δερμάτινη επένδυση. Η Porsche Design εκδοχή θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις 8GB RAM/ 256GB αποθηκευτικό χώρο και 8GB RAM/ 512GB αποθηκευτικό χώρο.

Η δεύτερη «ειδική» έκδοση της σειράς που ανακοίνωσε η Huawei είναι η Mate 20X, η οποία είχε διαρρεύσει σαν η gaming πρόταση της εταιρείας. Η φήμη επιβεβαιώθηκε αφού πρόκειται για μία ταμπλέτα (ουσιαστικά) με οθόνη διαγωνίου 7,2 ιντσών, ανάλυσης FHD+ (2244×1080 pixels) και αναλογία πλευρών 18.7:9. Αυτό που δεν είχε διαρρεύσει και αποκαλύφθηκε στο Λονδίνο είναι ότι το Mate 20X θα συνοδεύεται από πενάκι, το Huawei M-Pen, με 4096 σημεία πίεσης και λειτουργία Popup Memo για την άμεση τήρηση σημειώσεων. Η μπαταρία του είναι ανάλογη του μεγέθους του, στα 5000mAh, ενώ έμφαση έχει δοθεί και στις τεχνολογίες ψύξης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το Mate 20X θα μπορεί να συνδυαστεί με ένα ειδικό pad το οποίο θα το μετατρέπει και «επίσημα» σε παιχνιδοκονσόλα. Μάλιστα, ιδιαίτερο σημείο αναφοράς είναι ότι το Mate 20X συγκρίθηκε ευθέως κατά τη διάρκεια της παρουσίασης με το Nintendo Switch, δηλαδή προϊόν μιας κατηγορίας στην οποία δεν δραστηριοποιείται η Huawei, μέχρι σήμερα τουλάχιστον.

ΤΑ WEARABLES

Τέλος, η Huawei ανακοίνωσε και τα νέα της wearables. Καταρχήν το Huawei Watch GT το οποίο, στην Ελλάδα, δίνεται δωρεάν σε όσους προ-παραγγείλουν το Mate 20 Pro. Το smartwatch της εταιρείας διαθέτει οθόνη 1,39 ιντσών τεχνολογίας OLED και ανάλυσης 454×454 pixels. Το πάχος της κάσας του δεν ξεπερνά τα 11,8 χιλιοστά και διαθέτει αρχιτεκτονική Dual-chip που εξασφαλίζει έως και 80% καλύτερη διαχείριση ενέργειας σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ενδεικτικό είναι ότι η αυτονομία του μπορεί να φτάσει έως και τις 2 εβδομάδες. Το Watch GT μπορεί να παρακολουθεί τους καρδιακούς παλμούς σε πραγματικό χρόνο, με την παράλληλη ικανότητα να σημάνει «συναγερμό» εάν εντοπίσει πρόβλημα. Είναι αδιάβροχο και συνοδεύεται από μία πληθώρα λειτουργιών παρακολούθησης ύπνου (TruSleep), άσκησης και φυσικών δραστηριοτήτων.

Ακολούθως ανακοινώθηκε η τελευταία έκδοση του Huawei Band, του Band 3 Pro, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένο GPS, την λειτουργία παρακολούθησης ύπνου TruSleep και λειτουργία παρακολούθησης των καρδιακών παλμών σε πραγματικό χρόνο. Έρχεται με OLED οθόνη διαγωνίου 0,95 της ίντσας και ανάλυσης 120×240 pixels.

ΤΙΜΕΣ

Σε επίπεδο τιμών το Mate 20 θα κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις: 4GB RAM + 128 GB αποθηκευτικός χώρος στα 799 ευρώ και 6GB RAM + 128 GB αποθηκευτικός χώρος στα 849 ευρώ. Το Mate 20 Pro (που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα) θα έρχεται με 6GB μνήμη RAM, 128GB αποθηκευτικό χώρο και τιμή στα 1049 ευρώ. Όσοι το προ-παραγγείλουν αποκτούν δωρεάν και το Watch GT.

Το Huawei Mate 20X θα κυκλοφορεί σε έκδοση με 6GB μνήμη RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο στην τιμή των 899 ευρώ. Το δε Porsche Design | Huawei Mate 20 RS στην έκδοση με τα 256GB θα κοστίζει 1695 ευρώ και στην έκδοση των 512GB θα κοστίζει 2095 ευρώ. Τέλος, το Watch GT στην έκδοση Sport θα κοστίζει 199 ευρώ, ενώ στην έκδοση Classic θα κοστίζει 249 ευρώ, ενώ το Huawei Band 3 Pro θα κοστίζει 99 ευρώ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons