Η Huawei ανοίγει κώδικα και εξοπλισμό στην Αυστραλία, είμαστε καθαροί

by Stefanos Kofopoulos • On 25-10-2012 • AT 10:21 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Huawei ανοίγει κώδικα και εξοπλισμό στην Αυστραλία, είμαστε καθαροί

H Huawei πρόσφατα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά την αναφορά που προέτρεπε Αμερικανικές εταιρείες και υπηρεσίες να διακόψουν την συνεργασία με τους Κινέζους για λόγους ασφαλείας. Όπως ήταν φυσικό άλλες χώρες αντέδρασαν.

Μεταξύ αυτών και η Αυστραλία που μετά την κυκλοφορία της αναφοράς απαγόρεψε από την Huawei να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς που αφορούν το στήσιμο νέων δικτύων στην χώρα. Η Αυστραλία προσπαθεί να προστατευτεί αλλά το ίδιο προσπαθεί να κάνει και η Huawei που ανακοίνωσε κάτι εξαιρετικά πρωτότυπο.

Οι εταιρεία με βάση την Κίνα αλλά παρουσία σε όλο τον κόσμο αποφάσισε να αφήσει τους Αυστραλούς να δουν τον κώδικα της Huawei αλλά και τον εξοπλισμό σε όσο βάθος και πλάτος επιθυμούν οι αρχές. Η φράση που χρησιμοποιήθηκε από την Huawei ήταν “complete and unrestricted access”, πράγμα σπάνιο για οποιαδήποτε εταιρεία.

Δυστυχώς η Αυστραλία δεν διαθέτει κάποια υπηρεσία που να μπορεί να εξετάσει και να αξιολογήσει τα ευρήματα μιας τέτοιας έρευνα. Για αυτό η Huawei προτείνει ότι μπορεί να βοηθήσει και σε αυτό το κομμάτι. Φυσικά στην σύσταση μιας τέτοιας ομάδας μπορούν να συμμετάσχουν και άλλες εταιρείες και φορείς που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών και της χώρας.

Διπλωματική κίνηση που πλέον ρίχνει το γάντι στην κυβέρνηση της Αυστραλίας ώστε να αποφασίσει, που, πως, πότε και ποιος θα ελέγξει τον κώδικα και τον εξοπλισμό της Huawei.

Huawei και ZTE βασικά κατηγορούνται ότι δεν έδωσαν όλα τα στοιχεία που τους ζήτησε η επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Αμερική. Η αναφορά αναφέρει επίσης ότι καμία από τις δύο εταιρείες δεν ξεκαθάρισε τις σχέσεις με την Κινεζική κυβέρνηση αλλά και το Κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας.

Πρόσφατα, τόσο η Αμερικανική κυβέρνηση όσο και Αμερικανικές εταιρείες βρέθηκαν στο στόχαστρο επιθέσεων που φαίνεται να προέρχονται από την Κίνα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσημα το γεγονός ενώ το Google έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα, έχοντας πληγεί το ίδιο αλλά και για προσωπικούς λόγους που σχετίζονται με τον Sergey Brin.

Η Αμερικανική επιτροπή έφτασε στο πόρισμα χρησιμοποιώντας πληροφορίες από διάφορες πηγές, κάποιες από τις οποίες χαρακτηρίζονται απόρρητες. Οι δύο εταιρείες θεωρείται ότι μπορεί να απειλήσουν την ασφάλεια της Αμερικής και να επηρεάσουν τις τηλεπικοινωνίες της χώρας.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons