Η Huawei πιάνει για πρώτη φορά κορυφή στις πωλήσεις smartphones στην Ελλάδα

by George Polyzos • On 09-02-2018 • AT 1:14 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης για εκπροσώπους του Τύπου η Huawei παρουσίασε το Huawei P Smart, την πρώτη της mid-range συσκευή με Full View Screen και τιμή στα 249 ευρώ.

Με την συγκεκριμένη συσκευή η Huawei καθιστά προσιτή την εμπειρία της οθόνης Full View 18:9 σε περισσότερους καταναλωτές διατηρώντας ταυτόχρονα κορυφαίο σχεδιασμό και ποιότητα κατασκευής.

Κατασκευασμένο από αλουμίνιο και προσφέροντας μοναδική αίσθηση στην αφή, το Huawei P Smart ενσωματώνει τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Kirin 659, πλαισιωμένο από 3GB μνήμης RAM. Είναι εφοδιασμένο με αποκλειστικό αλγόριθμο διόρθωσης ατελειών, έλεγχο μέσω χειρονομίας και άλλες λειτουργίες τελευταίας γενιάς, ενώ ο έλεγχός του γίνεται παιχνίδι χάρη στο λειτουργικό σύστημα EMUI 8.0 που είναι σχεδιασμένο ειδικά για συσκευές με οθόνη FullView.

Η παρουσίαση του P Smart ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας «Smart(phone) Relationships» που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Huawei από την IPSOS σε 12 χώρες (Αυστρία, Βουλγαρία, Δανία, Ελλάδα, Κροατία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία και Τσεχία) με στόχο να εξετάσει τη σχέση των ανθρώπων με τα smartphones τους. Αποτέλεσε εξ άλλου και τη βάση της καμπάνιας #AddictedToYou μέσω της οποίας η Huawei παρουσιάζει τον ρόλο των smartphones στην καθημερινότητά μας, παρακινώντας την ίδια στιγμή το κοινό να περνά περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ωστόσο, τις εντυπώσεις έκλεψε η ανακοίνωση ότι τον Δεκέμβριο του 2017 η Huawei βρέθηκε στην πρώτη θέση σε πωλήσεις smartphones στην Ελληνική αγορά. Όπως ανέφερε ο κ. Lin Bing, Country Manager, Terminals – Huawei Ελλάδος « Η Huawei μετά από μια επιτυχημένη στρατηγική 2 ετών βρέθηκε τον Δεκέμβριο στην 1η θέση με μερίδιο αγοράς 24,7% – από μόλις 4,2% το 2015 – ενώ παρουσίασε ταυτόχρονα εντυπωσιακή άνοδο και στο brand consideration το οποίο αποδεικνύει στην πράξη την αναγνώριση από το καταναλωτικό κοινό και τη δυναμική της εταιρείας στην Ελλάδα».

Η σταθερά ανοδική πορεία της Huawei δεν περιορίστηκε μόνο στην Ελλάδα καθώς στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και τη Σκανδιναβία ξεπέρασε το 20% και σήμερα αποτελεί έναν εκ των τριών μεγαλύτερων κατασκευαστών smartphones παγκοσμίως, καταλαμβάνοντας μάλιστα την 1η και τη 2η θέση σε πλήθος ευρωπαϊκών αγορών.

Συνολικά για το 2017 στην Ελλάδα, η Huawei βρέθηκε στη 2η θέση στις πωλήσεις smartphones με μερίδιο αγοράς της τάξης του 17,5%. Στόχος της εταιρείας για το 2018 είναι η διατήρηση στην πρώτη θέση και η περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων κατακτώντας ένα ετήσιο μερίδιο αγοράς της τάξης του 20%. Όταν ρωτήθηκε για την πορεία των εσόδων της εταιρείας στην Ελλάδα, ο κ. Lin Bing ανέφερε ότι το 2017 η Huawei είχε αυξημένα έσοδα κατά 40% ενώ για το 2018 στόχος είναι μία περαιτέρω αύξηση των εσόδων κατά 30-40%.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons