Επίσημο HTML5 λογότυπο, W3C αλλαγές για όλους

by Stefanos Kofopoulos • On 18-01-2011 • AT 8:15 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Επίσημο HTML5 λογότυπο, W3C αλλαγές για όλους

Πολλά drafts, πολλά χρόνια, υπομονή και ένα λογότυπο. Αυτή είναι η ιστορία για την HTML5 που ακόμα να γίνει standard από το W3C αλλά έχει πλέον επίσημο και σταθερό λογότυπο. Αν το λογότυπο είναι η λύση και το πρώτο βήμα για να οριστικοποιηθεί το standard της HTML5 σύντομα και όχι κάποια στιγμή το 2020 τότε έχουμε ελπίδα να δούμε ραγδαία ανάπτυξη στο web και όχι μόνο. Οι εταιρείες ήδη χρησιμοποιούν τις δυνατότητες των drafts και όλοι οι browsers πλέον υποστηρίζουν αρκετά από τα βασικά χαρακτηριστικά της ΗΤML5 όπως το video tag. Περισσότερες πληροφορίες για την HTML5 στο νέο site μαζί με ένα σωρό λογότυπα και όχι μόνο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δε με εντυπωσίασε, διαφέρει σε αναλογίες και μορφή από τα άλλα λογότυπα. Όσο για την υποστήριξη (ειδικά του video tag) τα πράγματα είναι κάπως θολά ακόμα, ο κάθε browser υποστηρίζει συγκεκριμένους codecs (και καμιά φορά σταματάνε να τους υποστηρίζουν). Το ίδιο φαίνεται και στα Acid tests στις τρέχουσες εκδόσεις browsers.
  Ελπίζω να μην εμφανιστούν μαζί με το html5 logo και τα παλιά καλά “best viewed in Internet Explorer / Netscape / Lynx at 800×600”

  • Είναι μια αρχή προς την σωστή κατεύθυνση, επιτέλους να τα βρουν και να καταλήξουν στο HTML5 standard επιτέλους. Αν τραβήξει μέχρι το 2020 και παραπέρα. Παρότι αρκετά μέρη των drafts χρησιμοποιούνται ήδη και είναι stable όλο αυτό κάνει κακό, αφήνει κενά, δημιουργεί αβεβαιότητες και καθυστερεί την ανάπτυξη ή μάλλον διευκολύνει την κάθε εταιρεία να κάνει το δικό της και ό,τι κάτσει

 2. Τόσο προχειροφτιαγμένο, χαζό κι αντιαισθητικό λογότυπο, πρώτη φορά βλέπω!
  Κρίμα για το πολύ ελπιδοφόρο πρότυπο, που μακάρι γρήγορα να επικρατήσει…

  • +1

 3. το λογότυπο και το site (http://www.w3.org/html/logo/) είναι τέλεια. Όποιος είχε καλύτερη ιδέα μπορούσε μέχρι πριν 6 μήνες να την καταθέσει.

  Το site δίνει πολλές πληροφορίες και ελπίζω σύντομα όλοι οι browsers (βλ. ΙΕ) να υποστηρίζουν HTML5.

  • Όλοι υποστηρίζουν html5 και ό IE από την έκδοση 9 και μετά. Το κακό είναι ότι Microsoft, Apple υποστηρίζουν τον H264 codec ενώ Google, Mozilla, Opera το WebM.
   Μακάρι να επικρατήσει το δεύτερο.

   • Υποστηρίζουν κομμάτια της HTML5 που κρίνουν σκόπιμο ή βολικό. Δεν υπάρχει standard ακόμα και τυπικά κανείς δεν έχει υποχρέωση να συμμορφωθεί με αυτό. Το γεγονός ότι συμβαίνει είναι καθαρά βολικό και καλό για την κάθε εταιρεία.

Top

Show Buttons
Hide Buttons