Η HTC ξεπερνάει την Nokia σε αξία, οριακά αλλά το καταφέρνει

by Stefanos Kofopoulos • On 07-04-2011 • AT 4:11 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η HTC ξεπερνάει την Nokia σε αξία, οριακά αλλά το καταφέρνει

Τα νούμερα δεν λένε ψέματα και παρά την μικρή διαφορά μεταξύ HTC και Nokia η τάση είναι χαρακτηριστική εδώ και χρόνια. Η HTC συνεχίζει την πολύ καλή πορεία και η Nokia μέχρι πρόσφατα ήταν σταθερή στο να χάνει μερίδιο αγοράς και φυσικά κέρδη και αξία. Γρήγορη ματιά στο σήμερα με την HTC να εκτιμάται στα $33.88 δισεκατομμύρια μπροστά από τα $32.84 δισεκατομμύρια της Nokia και τα $28.5 δις της RIM. Οι διαφορές μεταξύ HTC και Nokia είναι ελάχιστες και η ισορροπία μπορεί να αλλάξει, όχι όμως και η δυναμική της HTC που αντανακλάται στην τιμή της μετοχής και τις πωλήσεις της εταιρείας με προϊόντα σε κάθε κατηγορία. Για να δούμε τι θα συμβεί μέχρι το τέλος του 2011.

Δυστυχώς το Google Finance έχει πρόβλημα και εμφανίζει την τιμή της μετοχής της HTC στα 1200 δολάρια, κάτι που προφανώς είναι λάθος και δεν βοηθάει στην σύγκριση του market cap με αυτό της Nokia αυτή την στιγμή.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν μου το έλεγες πριν 2 χρόνια, & στοίχημα θα έχανα …

    • Τα νούμερα απλά καταγράφουν μια τάση. Η Nokia έχασε περίπου το 1/3 τους market cap από την περίοδο που ανέλαβε ο Elop μέχρι την στιγμή περίπου που ανακοινώθηκε το η συνεργασία με την Microsoft. Για αυτό είχαν ξεκινήσει οι ιστορία με το plan B κλπ. Βέβαια η πτωτική πορεία ήταν σταθερή και συνεχής για αυτό αναγκάστηκε να αλλάξει CEO κλπ κλπ.

      Αντίθετα η HTC όχι μόνο κατασκευάζει κινητά για άλλους αλλά κατάφερε να μπει δυναμικά στην αγορά με τα δικά της μοντέλα και πλέον και tablets. Προχωράει πολύ καλά στο hardware και στο software κομμάτι και θα συνεχίσει αφού οι ορέξεις της αγοράς είναι τεράστιας. Θεωρώ ότι κάνουν λάθος με το Sense.com και τις υπηρεσίες που προσπαθούν να προωθήσουν με αυτό τον τρόπο αλλά αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Προς το παρόν λάθος φαίνεται να κάνω εγώ όταν το market cap της HTC είναι τόσο υψηλό.

      Περίπου το 2000 η Nokia είχε market cap $245 δις για να φτάσει κάποια στιγμή μεταξύ 2008-2009 τα περίπου $50 δις και σήμερα στα σημεία που είναι.

Top

Show Buttons
Hide Buttons