Η HTC πάει Κίνα, φθηνά smartphones για μεγαλύτερο τζίρο

by Stefanos Kofopoulos • On 04-02-2013 • AT 2:43 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η HTC πάει Κίνα, φθηνά smartphones για μεγαλύτερο τζίρο

Δύσκολα τα πράγματα για την HTC και στις αρχές του 2013. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επικεντρωθεί περισσότερη σε αναδυόμενες αγορές όπως αυτή της Κίνας, με παραγωγή περισσότερων και φθηνότερων smartphones ώστε να αυξηθεί ο τζίρος την ώρα που ο ανταγωνισμός πιέζει ασφυχτικά.

Η HTC προειδοποίησε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2013 θα είναι δύσκολο, με τον τζίρο να παραμένει στα ίδια επίπεδα ή ίσως μειωθεί σε σύγκριση με το 2012. Τα νούμερα είναι χειρότερα από αυτά που περίμεναν οι αναλυτές για την αρχή της χρονιάς την ίδια ώρα που η HTC αναζητά διέξοδο για να πουλήσει περισσότερα smartphone.

Σε αντίθεση με την μέχρι τώρα στρατηγική με σημαντικό όγκο πωλήσεων σε ανεπτυγμένες χώρες, η HTC θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον σε αναδυόμενες αγορές με τηλέφωνα χαμηλότερου κόστους. Η Κίνα αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για την HTC να πουλήσει πολύ ακόμα και αν χρειαστεί να μειώσει σημαντικά τις τιμές των τηλεφώνων.

Το πιο φθηνό HTC smartphone που πωλείται σήμερα στην Κίνα κοστίζει 1999 yuan. Η εταιρεία σκοπεύει να ρίξει στην αγορά κινητά τηλέφωνα στην κατηγορία των 1000 και 1999, ελπίζοντας σε μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων και αυξημένο τζίρο. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το μέλλον νέων, high end HTC smartphones όπως το HTC M7 στις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής μένει να το δούμε. Προς το παρόν όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Mobile World Congress 2013.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Λογικό η Κίνα ειναι μεγαλύτερη αγορα και με μεγάλα περιθώρια κέρδους

Top

Show Buttons
Hide Buttons