HTC HD2: μεγάλο, sexy και πολύ γρήγορο

by Stefanos Kofopoulos • On 07-10-2009 • AT 9:54 pm • 18 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

HTC HD2

Είναι μεγάλο, είναι τεράστιο, είναι το HTC HD2 και είναι κινητό. Το ξέραμε 4 μήνες πριν αλλά πάντα η επίσημη παρουσίαση ακόμα και αν πρόκειται για το HTC Leo είναι διαφορετική. Με capacitive οθόνη 4.3 ιντσών το Sense UI έχει κάθε ένα από τα 480 x 800 pixels να βολευτεί και να εκτελεί εντολές που πρώτα θα περάσουν από τον Snapdragon επεξεργαστή της Qualcomm, χρονισμένο στο 1GHz (δείτε πόσο γρήγορο είναι εδώ). Αν αυτό δεν είναι αρκετό, η HTC έχει φροντίσει για κάμερα ανάλυσης 5 megapixel με αυτόματη εστίαση και διπλό LED για φλας, WiFi 802.11 b/g, Bluetooth 2.1 με EDR και φυσικά GPS.

Τα ηλεκτρονικά τα βγάζουν πέρα με δίκτυα 3G και HSPA όταν δεν ασχολούνται με τον αισθητήρα που η HTC ονομάζει G-Sensor αλλά είναι το γνωστό accelerometer και φυσικά τους αισθητήτες για proximity και ambient light ώστε να σβήνει ή να προσαρμόζεται η ένταση της φωτεινότητας της οθόνης αυτόματα.

Φορτωμένο με Windows Phone OS, δηλαδή Windows Mobile 6.5, το HTC HD2 φοράει το Sense UI skin και υπερηφανεύεται για τις δυνατότητες σύνδεσης με Facebook, Twitter και YouTube που μάλλον θα σας κρατήσουν μακρυά από το ραδιόφωνο FM και το βύσμα 3.5mm για μουσική. Αναμένεται στα 650 ευρώ πολύ σύντομα.

Update: HTC HD2 hands on video σε 720p από κάθε γωνιά, για κάθε λεπτομέρεια.

Ακολουθεί και το επίσημο press release.

HTC HD2

HTC HD2

Η HTC Corporation αποκαλύπτει σήμερα το HTC HD2, το πρώτο Windows κινητό τηλέφωνο που ενσωματώνει την φιλοσοφία HTC Sense, η οποία με επίκεντρο τον άνθρωπο επιτρέπει την επικοινωνία με τον πιο απλό, φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο. Χάρη στην πρωτοποριακή οθόνη, υψηλής ανάλυσης, 4,3 ιντσών, τεχνολογίας capacitive, το εξαιρετικά λεπτό HTC HD2 προβάλλει κάθε είδους περιεχόμενο στην καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας.

Όπως ο Peter Chou, CEO της HTC, χαρακτηριστικά αναφέρει: “Στην HTC πιστεύουμε ότι τα καλύτερα πράγματα στη ζωή πρέπει να τα ζούμε και να μην τα αποδίδουμε με λόγια. H φιλοσοφία HTC Sense βασιζόμενη σε αυτήν την αρχή, απλοποιεί τη χρήση, ενώ αναγάγει την επικοινωνία σε εμπειρία, που ο καθένας μπορεί να ζήσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Το HD2 εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη δύναμη και την ευελιξία των Windows μέσα από το πλέον πρωτοποριακό κινητό τηλέφωνο που κατασκευάσαμε ποτέ.”

“H HTC έχει μακρά εμπειρία στην κατασκευή Windows Mobile κινητών, έχοντας διαθέσει εκατομμύρια συσκευές στην πάροδο του χρόνου” αναφέρει ο Andy Lees, senior vice president, Mobile Communication Business της Microsoft Corp. “Tο HTC HD2 με το λειτουργικό Windows, ανοίγει νέους ορίζοντες, χάρη στην εξαιρετικά υπάκουη οθόνη αφής του”.

Το HD2 αποτελεί το πρώτο κινητό τηλέφωνο με λειτουργικό Windows, που εξοπλίζεται με οθόνη αφής τεχνολογίας capacitive. Χάρη σε αυτήν, η προβολή, μεγέθυνση και αλλαγή της διάστασης ιστοσελίδων, αρχείων Microsoft® Office, PDF και φωτογραφιών πραγματοποιείται με ένα απλό άγγιγμα των δαχτύλων. Η μεγάλη οθόνη επιτρέπει επίσης την ταχύτατη εισαγωγή κειμένου, με χαρακτηριστική ακρίβεια. Τέλος, ο νέος επεξεργαστής Qualcomm, με ταχύτητα χρονισμού στο 1GHz, που εξοπλίζει το HTC HD2, προσφέρει απαράμιλλη απόκριση στις εντολές και αυξημένη ταχύτητα σε παιχνίδια, βίντεο, αλλά και γενικά σε οποιαδήποτε εφαρμογή.

Ανεπτυγμένη με επίκεντρο τον άνθρωπο και με σκοπό να απλουστεύσει τον τρόπο που επικοινωνούμε, η φιλοσοφία HTC Sense βασίζεται σε τρεις θεμελιώδεις αρχές: Κάν’ το δικό σου, Μείνε σε επαφή και Ανακάλυψε το απροσδόκητο.

Κάν’ το δικό σου
Το HD2 υιοθετεί τις υψηλές δυνατότητες παραμετροποίησης της φιλοσοφίας Sense, τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς τον τόπο που βρισκόμαστε την δεδομένη στιγμή. Αξιοποιώντας τη μεγάλη οθόνη των 4,3 ιντσών, το HD2 προβάλει τον καιρό κατά τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να παρέχει πλήθος πληροφοριών που σχετίζονται ακόμη και με την τοποθεσία μας, χωρίς να παρεμβαίνει στο σημαντικό για εμάς περιεχόμενο ή στις καίριες πληροφορίες της οθόνης. Τέλος, το HD2 μπορεί να δεχτεί πλήθος εφαρμογών που μπορούμε να κατεβάσουμε από το ηλεκτρονικό κατάστημα Windows® Marketplace.

Μείνε σε επαφή
Με το HD2, η επικοινωνία με τα σημαντικότερα πρόσωπα της ζωής μας επιτυγχάνεται με τον πιο απλό τρόπο, χάρη στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση της HTC. Οι καρτέλες επαφών περιλαμβάνουν κάθε είδους πληροφορία (μηνύματα, κλήσεις, e-mails, status στο Facebook) που αφορούν στο κάθε άτομο ξεχωριστά. Επιπλέον και ενώ είμαστε σε επαφή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να πραγματοποιήσουμε μια κλήση. Η HTC συμπεριέλαβε ακόμη μια νέα εφαρμογή για άμεση πρόσβαση στο Twitter, με την ονομασία HTC Peep. Τις φωτογραφίες που λαμβάνουμε, τέλος, με την κάμερα των 5MP, μπορούμε να τις μοιραστούμε με φίλους μέσω των Facebook ή Twitter.

Ανακάλυψε το απροσδόκητο
Η φιλοσοφία HTC Sense περιλαμβάνει βελτιώσεις και προσθήκες που αναβαθμίζουν την συνολική εμπειρία χρήσης της συσκευής. Το HD2 διαθέτει μια σειρά αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένου του αισθητήρα εγγύτητας που χρησιμοποιείται για την αποφυγή ακούσιων πατημάτων κατά την αποδοχή ή πραγματοποίηση κλήσεων. Ο αισθητήρας φωτός, προσαρμόζει ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος, τη φωτεινότητα της οθόνης. Τέλος, εκτός από την υποστήριξη της τεχνολογίας 3G, το HTC HD2 διαθέτει δέκτη Wi-Fi για σύνδεση με υπολογιστές ή συμβατές συσκευές.

Ταυτόχρονα με το HD2 διατίθεται προαιρετικά ένα σύστημα ανοιχτής ακρόασης για το αυτοκίνητο, που μετατρέπει αυτόματα το περιβάλλον πλοήγησης της συσκευής σε πλοηγό που μπορούμε να χειριστούμε με ένα απλό άγγιγμα των δαχτύλων μας.

Windows phone
Το HD2 χάρη στο εξελιγμένο λειτουργικό του, Windows® Mobile 6.5, προσφέρει ισχυρές δυνατότητες επικοινωνίας, παραγωγικότητας αλλά και πλοήγησης στο διαδίκτυo. Η ανταλλαγή e-mail αποτελεί εμπειρία επαγγελματικού επιπέδου, ενώ με την βοήθεια του Microsoft Exchange, έχουμε την ευχέρεια διαχείρισης και ταυτόχρονου ελέγχου πολλαπλών λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Η νέα υπηρεσία My Phone, επιτρέπει επίσης τη λήψη αντιγράφων ασφαλείας αλλά και τον συγχρονισμό των φωτογραφιών, της μουσικής, των επαφών και των γραπτών μηνυμάτων μας, δωρεάν, κατευθείαν από το HD2 μέσω διαδικτύου.

Διαθεσιμότητα
Το HTC HD2 θα είναι διαθέσιμο μέχρι τα τέλη του μήνα από επιλεγμένους παρόχους ανά την Ευρώπη, ενώ θα κυκλοφορήσει σταδιακά και στις υπόλοιπες αγορές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γαμ*το πανω που ειπα θα παω για το Satio τσουπ βγαινει το HD2 γαμ*το και πανω που ελεγα οτι θα δοκιμαζα symbian στο επομενο μου τηλεφωνο βγαινει αυτο πφφφ

  • Διαφορετικά κινητά σε διαστάσεις και δυνατότητες στα σημεία. Ανάλογα τις προτεραιότητες σου μπορείς να διαλέξεις εύκολα ανάμεσα στο HD2 ή το Satio

 2. Δυναμη το βλεπω αλλα με χαλαει το οτι εχει windows mobile γιατι προτιμω Android. Με χαλασε λιγακι και η τιμη αλλα λογικη μου ακουγεται. Ημουν ετοιμος να παρω το Hero με την ανανεωση, τωρα το σκεφτομαι..

  • Κι εγώ τον ήρωα σκέφτομαι να πάρω.
   Πάντως το HD2 δεν το καθυστέρησε καθόλου η εταιρεία, βγήκε τσακ-μπαμ στις αγορες.
   Εν αντιθέσει με το Hero, που το λιβανίζει εδώ και μήνες…. (μέχρι και νέο firmware βγήκε πριν καλά-καλά φτάσει στους πάγκους όλων των καταστημάτων τηλεφωνίας)

 3. Μαλλον θα ειναι το επομενο κινητο μου

  ;-)

 4. Ειναι free windows mobile 7 upgradeable?

 5. Και εγώ είμαι ανάμεσα σε Hero και HD2 το ερώτημα είναι android ή w.m??
  Και σχετικά με free windows mobile 7 upgrade για το HD2 titana μήπως ξέρεις κάτι;;

  • Android γιατί τα Windows Mobile 7 είναι άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσουν. Ίσως το Q1 ή το Q4 του 2010. Ναι μπορεί να αναβαθμιστεί σε Windows Mobile 7 το HD2

 6. Καλά παιδιά κάντε κράτει. Με το ρυθμο που βγάζει τα νέα μοντέλα η HTC (και τις περισσότερες φορές για να διορθώσει λάθη προηγουμένων μοντέλων) σε λίγο καιρό για κάποιο άλλο θα μιλάμε.

 7. Ωραίο φαίνεται! Και αρκετά ακριβό επίσης… Θα αξίζει άραγε τα λεφτά του ή θα΄χρησιμεύει μόνο σαν τούβλο λόγω των διαστάσεών του;
  Να το περιμένω ή να πάρω άμεσα κάποιο από τα HTC Touch2 και Samsung Omnia II;;;;;

  • Πρέπει να αποφασίσεις τι θέλεις πρώτα από όλα και μετά να επιλέξεις ανάμεσα σε αυτά που λες. Είναι παρόμοια αλλά όχι ίδια κινητά.

 8. Τι εννοείς Τιτάνα ότι είναι παρόμοια αλλά όχι ίδια; Αυτό που νοιάζει κυρίως είναι να είναι finger friendly και να μην χρειάζεται πενάκι. Θα ήθελα να έχει και πρακτικές διαστάσεις για να μπορώ να το έχω συνέχεια μαζί μου. Καμία πρόταση;;;

 9. HTC Touch2 με οθόνη 2.8″ και Sense UI, κάμερα 3.2MP
  Samsung Omnia II με οθόνη 3.7″ και TouchWiz UI, κάμερα 5MP

  Το UI, το μέγεθος, η κάμερα και φυσικά η τιμή θα είναι οι παράγοντες που θα επηρεάσουν την επιλογή σου μαζί με την προηγούμενη εμπειρία σου με κινητά. Τόσο το HTC όσο και το Samsung τρέχουν Windows Mobile 6.5

  Είμαστε off topic όπως και θα σταματήσω εδώ αυτή την κουβέντα.

 10. HTC HD2 H’ I-PHONE ???

 11. γεια σας παιδια επειδη ειμαι τελειως ασχετος θα ηθελα να μου πειτε αν στο htc hd2 μπορεις να κανεις chat στο facebook με τους φιλους σου?γιατι σκευτομαι να το παρω.αυτα.

  • Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά μπορείς να κάνεις ότι προσφέρει η έκδοση mobile και touch του Facebook. Δες από οποιοδήποτε κινητό για http://m.facebook.com και http://touch.facebook.com και θα σου λυθεί η απορία

 12. Σε ευχαριστω φιλε ολες τις λειτουργιες εχει εκτος απο chat με τους φιλους σου απο οτι ειδα..τελος παντων κ παλη ευχαριστω…

Top

Show Buttons
Hide Buttons